Menu

Chivu speler, Van der Vaart talent van het jaar

Cristian Chivu is door de lezers van Ajax Life en de ABN AMRO-Ajaxrekeninghouders gekozen tot speler van het jaar. De Roemeens international was met afstand het populairste. Rafael van der Vaart kreeg de Marco van Basten-trofee uitgereikt voor Talent van het jaar, gekozen door de technische staf.

De afscheidnemende assistent-trainer John van 't Schip reikte de Rinus Michels bokaal uit aan Cristian Chivu. ,,Voor de winterstop heeft Cristian geweldig gespeeld. Daarna kampte hij met verschillende blessures waardoor hij zijn normale niveau niet haalde. Maar ik weet zeker dat hij volgend jaar van veel waarde is voor het team. We zijn ook heel blij dat hij zijn contract heeft opengebroken en dat hij tot 2006 in Amsterdam speelt."

Na de huldiging van Chivu, richtte de aanstaande trainer van FC Twente zich tot Rafael van der Vaart. De Heemskerker was vorig jaar al tot talent van de Toekomst gekozen en nu door de technische staf tot talent van het elftal.

Van 't Schip: ,,Ik heb drie jaar met Rafael in de jeugd gewerkt. Dit jaar kwam hij bij de selectie. Ik kijk op van de enorme ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt."

De twee toonden trots hun kleinoden aan het publiek en aan de fotopers.