Menu

Chivu straalt rust en zelfvertrouwen uit

Twee dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen Inter, is Chivu ervan overtuigd dat Ajax woensdagavond met een goed resultaat zal terugkeren naar Amsterdam. Hoewel een aantal spelers is geblesseerd en de aanvoerder zelf last heeft van zijn rug, heeft hij veel vertrouwen in de ploeg.

Chivu beschouwt de uitwedstrijd tegen Inter als niet anders dan anders. ,,Het is een gewone wedstrijd. Ik ben niet bang voor de tegenstander. Met alle respect voor Inter, ik neem aan dat wij ons eigen systeem handhaven en ons eigen spel zullen spelen. Het is ook niet goed om elke keer van systeem te wisselen. Inter heeft een goed team, Vieri en Crespo behoren tot de beste spitsen van Europa, maar ik ben niet bang voor ze. Zij hebben ook hun goede en slechte dagen. Daarom benaderen we het als een normale wedstrijd", legt Chivu uit.

De Roemeen ging maandagmiddag langs een dokter om naar zijn rug te laten kijken. ,,Ik heb er al drie weken last van, mijn rug is stijf. Ik ga er niet van uit dat er iets wordt gevonden dus ik twijfel er niet aan dat ik zal kunnen spelen woensdag. Van mijn hamstring heb ik geen last meer, mijn rug is het enige." Chivu is niet de enige die lichamelijke problemen heeft. John O'Brien en Litmanen hebben eveneens last van blessures. In het geval van O'Brien is het van dusdanige aard dat de Amerikaan niet mee afreist naar Milaan. Jari Litmanen is nog een twijfelgeval. Het baart Chivu geen zorgen. ,,Het is normaal dat spelers na een tijdje geblesseerd raken. Iedereen raakt vermoeid door het programma. We spelen woensdag, zaterdag, woensdag, dat is zwaar. Het is niet te vermijden als je altijd 100% geeft. Het is daarom belangrijk dat je een grote selectie hebt, zodat je een goede vervanger klaar hebt staan als dat nodig is. En die goede vervangers hebben we, geen probleem."

Chivu heeft een keer eerder in het San Siro-stadion gespeeld. Een goede herinnering heeft hij er echter niet aan over gehouden. ,,Ik speelde met het Roemeens nationale elftal en we verloren met 3-0", glimlacht de Ajacied. ,,Maar het stadion is geweldig. Ik weet niet hoe het woesdag zal zijn, maar de fans zijn altijd fanatiek, het maakt niet uit hoeveel er zijn." Dan laat de aanvoerder doorschemeren dat het toch niet zomaar een wedstrijd is. ,,Champions League is zo speciaal, in die wedstrijden geef je je nog meer dan normaal."

Dan vervalt hij weer in zijn aanvoerdersrol: ,,Ik verwacht dat we goed spelen, dat we met een goed resultaat huiswaarts keren. Het zal niet makkelijk zijn, maar het zal evenmin moeilijk zijn. Twee goede teams met een enorme historie staan tegenover elkaar. Inter heeft de afgelopen jaren niet zulke goede resultaten behaald in Europa. Ik heb er veel vertrouwen in. Ik geloof in het team, het is een gewone wedstrijd en het komt allemaal goed", besluit de de captain.