Menu

Chivu twijfelgeval zondag tegen Willem II

Het meespelen van Cristian Chivu zondag in het belangrijke duel tegen Willem II is zeer onzeker geworden. De Roemeense verdediger verliet vrijdag voortijdig de training met een overbelaste lies. Ook Richard Witschge zal het competitie-duel aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder zou donderdag zijn opwachting maken in het bekerduel van Ajax 2 (3-1 winst op de reserves van Cambuur) maar zijn hamstringblessure speelde woensdag op de training weer op. Ook Tobiasen, O'Brien, Knopper, Vierklau en Gronkjaer zijn nog altijd niet inzetbaar.

De vele blessures in de selectie zijn een tegenvaller voor trainer Co Adriaanse, die zondag tegen zijn oude club een overwinning zeer goed kan gebruiken. De Amsterdamse formatie zakte door de zeges deze week van de concurrentie naar de achtste plaats op de ranglijst. De ploeg van Hans Westerhof zit Ajax dicht op de hielen. Willem II heeft een verliespunt minder en kan met een overwinning Ajax dus voorbij gaan op de ranglijst.

Trainer Co Adriaanse kijkt uit naar het treffen met Willem II, zondag in Tilburg. 'Een wedstrijd tegen de club waar je zelf hebt gewerkt, is altijd bijzonder. Daar behoudt je altijd een bijzondere binding mee.' Tomas Galasek, die deze zomer de overstap naar Ajax maakte, kijkt uit naar het weerzien met oude bekenden. "Het is een voordeel dat ik de tegenstander goed ken. Ik weet wat de spelers van Willem II kunnen."

Alle 14.700 stoeltjes in het Willem II-stadion zijn zondag bezet. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen Ajax-supporters op eigen vervoer naar Tilburg. Na overleg met de plaatselijke overheden is besloten Ajax-supporters te voorzien van een parkeeromwisselbiljet. Na afloop zullen betrokken partijen het verloop van de wedstrijd evalueren. Wanneer beide supportersgroepen hun verantwoordelijkheden nemen blijft in de toekomst een verplichte combireis achterwege.

De wedstrijd wordt gespeeld om 17.15 uur. De wedstrijd is live te zien op Canal +.

Galasek weet wat Ajax staat te wachten

Website Willem II