Menu

Chivu: ´Voetbal is... very crazy`

De Ajacieden waren natuurlijk uitzinnig van vreugde na het gelijkspel tegen Roma. De algemene deler in de reacties was ´fantastisch!´. Enige smet voor Andy van der Meyde is dat hij de eerstvolgende kwartfinalewedstrijd moet missen. Volgens Zlatan Ibrahimovic zal er nog lang geschreeuwd worden in de kleedkamer.

Andy van der Meyde zette in de eerste minuut Ajax al op voorsprong. ,,Ik kreeg de bal van Van der Vaart, ik ging diep. Ik wilde de bal voor mijn rechtervoet, want links is niets voor mij, en toen ging ie er lekker in. Dit is ongelooflijk, fantastisch. Ik kan niet uitleggen hoe blij we zijn, dit is zo´n goed gevoel. Maar je kunt beter spelen dan op de bank zitten in de laatste fase van de wedstrijd, het was vreseliijk, zenuwslopend. Die gele kaart is vreselijk, maar ik ben blij dat we door zijn. We zijn goed op weg en ik hoop dat we zo lekker kunnen doorgaan." Het is al vaker gezegd, maar van tevoren hadden weinig mensen verwacht dat Ajax zo ver zou komen in het prestigieuze toernooi. ,,Het geheim van dit team? Dat we een team zijn, we zijn allemaal vrienden van elkaar. De hele groep is fantastisch, het werkt goed samen. Met deze ploeg kunnen we verder" , aldus de gelukkige aanvaller.

Koeman gaf na afloop complimenten aan het hele team, maar in het bijzonder aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed speelde een sterke wedstrijd en werd tegen het einde gewisseld, hij kon niet meer. Na afloop had hij zijn energie hervonden. ,,Het was enorm spannend, zij hadden veel kansen op het laatst. Maar wij hebben ook kansen gekregen. We begonnen goed, Andy schoot die bal erin en het was ineens 0-1. Daarna werden we een beetje zenuwachtig, denk ik. Roma bleef ons onder druk zetten, maar wij hebben een punt en het maakt niet meer uit wat er allemaal gebeurde. Na het laatste fluitsignaal werd iedereen gek. We gaan naar de kwartfinale! Iedereen was aan het springen in de kleedkamer en ik denk dat ze dat nu nog doen, haha..."

Rafael van der Vaart liet in de eerste helft niet zijn beste spel zien. ,,Ik moest vrij ver mee terug met Tommasi, daardoor zwommen we een beetje op het middenveld. De tweede helft stond ik meer op Emerson en toen ging het beter." Van der Vaart stond aan de basis van het doelpunt. ,,Zlatan kopte de bal terug, ik speelde een beetje hoog op Andy en die schoot fantastisch binnen. Het was een mooie goal. Wat je vooraf hoopt, gebeurt meteen, namelijk snel op voorsprong komen. We hadden wel wat kleine kansjes gehad, maar Roma was beter. Maar we hebben wel veel zelfvertrouwen voor de kwartfinale. We kunnen nu een stand vasthouden, dat was vroeger een probleem. Met wat oefeningetjes hebben we daarop getraind. De grote winst is dat het hele elftal mee verdedigt, tot aan de spits toe, we spelen heel compact", klonk Van der Vaart blij.

Aanvoerder Chivu was trots op zijn team. ,,Net als iedereen", lachte hij. ,,We hebben goed gespeeld, het was een spannende wedstrijd. In de 88ste minuut hadden we het moeilijk, maar na negentig minuten was het 1-1 en gaan wij door. Ik wil iedereen feliciteren met wat ze in het veld hebben gedaan, we zijn nu bij de eerste acht in Europa. Alles is mogelijk. We zijn enorm gegroeid, vier maanden geleden waren we een heel andere ploeg. We zijn veel volwassener geworden en nu we zover, in de kwartfinale, zijn gekomen, is alles mogelijk. We spelen inderdaad tegen óf Barcelona, óf AC Milan, óf Manchester United. Dat zijn grote ploegen, ja, maar Roma, Arsenal en Valencia zijn ook grote ploegen. Voetbal is, ehm, is... very crazy!''