Menu

Chivu: 'We moeten elke kans benutten'

Op de dag voor de wedstrijd tegen Arsenal, blikken de Ajacieden ontspannen vooruit op de tweede ontmoeting met Arsenal. In de uitwedstrijd hebben ze laten zien wat ze kunnen, woensdagavond thuis willen ze er allemaal een spektakel van maken. Maar makkelijk wordt het niet, is de verwachting.

,,Het verschil met vorige week is dat toen niemand verwachtte dat we konden winnen", zei Chivu. ,,Een heleboel mensen denkt dat we dat morgen wel gaan doen. Dat zal heel moeilijk zijn, maar niet onmogelijk. We moeten ons eigen spel spelen, in balbezit blijven en elke kans benutten, want een counter van Arsenal kan genoeg zijn."

,,Ikzelf moet proberen iedereen geconcentreerd te houden. Zoals je kon zien, hebben we uit in de tweede helft alleen maar verdedigd, terwijl we de eerste helft goed voetbal speelden. Woensdag moeten we dat de hele wedstrijd proberen vol te houden. Dat kan door geen balverlies te lijden. We moeten ons hoofd koel houden en zelf ook aanvallen, zorgen dat de bal meer in hun zestienmetergebied komt. Dan denk ik dat het een open wedstrijd wordt. We moeten geloven dat 'we can kill Arsenal'', aldus de aanvoerder.

Andy van der Meyde oogde ontspannen. ,,Dat ben ik ook. Dat is maar goed ook, anders ben ik er wel laat mee", grapte hij. Dan serieus: ,,Zometeen gaan we naar het hotel, lekker rustig, ontspannen tot morgen, en dan zijn we er klaar voor. We krijgen vandaag nog videobanden te zien van de wedstrijd van vorige week en de wedstrijd die Arsenal zaterdag speelde in de Engelse competitie. Dan zien we wat goed en slecht ging en bestuderen we de dode spelsituaties nog eens."

De aanvaller verwacht voor het tweede treffen niet zoveel verschil ten opzichte van vorige week. ,,Ik denk dat we de tactiek niet veel zullen veranderen. Aangezien we thuis spelen zullen we wat moeten laten zien, maar ik denk niet dat we ineens met drie spitsen zullen spelen. De aanvallen zullen vooral weer via opkomende middenvelders verlopen. We moeten toch voor het resultaat gaan, dus ik denk dat we het wel een leuke wedstrijd wordt."

,,Omdat wij in tegenstelling tot de meeste Engelse ploegen een voetballende ploeg zijn, en Arsenal ook, hebben we het ze vorige week zo lastig gemaakt. Ze zijn meer gewend aan ploegen de de bal een lange haal naar voren geven. Dat doen wij niet. Zij hebben wereldvoetballers, wij nog niet, maar bij ons kan iedereen goed voetballen, daarom had Arsenal het moeilijk."

,,We mogen woensdag geen steek laten vallen, dat weet iedereen. Daarom verliezen we niet. Hoop ik...", analyseerde Van der Meyde.

Ook Nigel de Jong, die vorige week een hoofdrol opeiste, is ontspannen. ,,De spanning komt woensdag wel, een paar uurtjes voor de wedstrijd. Het zal spannend worden, Arsenal is ook gebrand op een goed resultaat, net als wij. De eerste verwachting is weg, want we weten nu hoe Arsenal speelt. We spelen thuis en we kunnen ons er beter op instellen. Dat is misschien een voordeel. Ik kijk naar deze wedstrijd uit, we zullen ons 200% inzetten. Ik denk dat we met 2-1 winnen", zei hij strijdvaardig.

Hoe vaak heeft hij zijn doelpunt nog teruggezien? ,,Nou, dat valt eigenlijk wel mee. Ik heb er wel een band van, maar ik heb hem niet meer dan een paar keer bekeken. Het zou mooi zijn als ik het woensdag kan herhalen", droomde De Jong.

De andere uitblinker van dinsdag, Steven Pienaar, lacht als hem wordt gevraagd naar zijn zenuwen. ,,Totaal niet", reageert hij. ,,Morgen zal ik wel wat druk voelen, want het wordt een spannende wedstrijd. We hebben thuisvoordeel, dat wil zeggen, we kennen het veld en we hebben de supporters achter ons staan. Als we geconcentreerd blijven spelen, kunnen we winnen. Het wordt 2-1", voorspelde de Zuid-Afrikaan.