Menu
Christian Eriksen verlengt contract

Christian Eriksen verlengt contract

Ajax en Christian Eriksen hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2011. De nieuwe en verbeterde verbintenis loopt tot 30 juni 2014.

,,Ondanks de vele geruchten heb ik nooit aan een vertrek gedacht’’, zei Christian Eriksen maandagmiddag na de contractondertekening. ,,Ik wil alleen bij Ajax blijven.’’

Eriksen werd op 14 februari 1992 geboren in Middelfart in Denemarken. In 2008 verruilde de talentvolle speler het Deense Odense BK voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij louter lovende woorden voor heeft. ,,De Toekomst heeft heel goede jeugdtrainers. Ik heb veel geleerd, van de Nederlandse taal tot aan mijn tactiek, waarin ik veel slimmer ben geworden.’’

De aanvallende middenvelder maakte op 17 januari in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1) zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. De 18-jarige Eriksen speelde tot nu toe veertien keer in de competitie, twee keer in de Europa League en twee keer in de KNVB beker.

Op 3 maart 2010 maakte Eriksen zijn debuut in het nationaal elftal van Denemarken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Christian Eriksen tekent zijn contract. Christian Eriksen tekent zijn contract.
Algemeen directeur Rik van den Boog feliciteert Christian Eriksen. Algemeen directeur Rik van den Boog feliciteert Christian Eriksen.