Menu
Christmas Q&A met Anouk en Lasse

Christmas Q&A met Anouk en Lasse

Anouk Hoogendijk en Lasse Schöne namen woensdagmiddag plaats achter de tafel op de Toekomst voor een live Christmas Q&A via Facebook. Het duo kreeg in 25 minuten tijd meer dan 1.000 vragen op zich afgevuurd. Natuurlijk kon niet alles worden beantwoord, maar er bleef een mooie selectie over.

Rond de kerstboom dansen
De meest rare vragen kwamen voorbij woensdag, maar - ongetwijfeld vanwege de kerstsetting - was er ook veel interesse in hoe de Ajacieden hun Kerst vieren. Lasse Schöne: ,,Wij vieren het op z'n Deens. Dat betekent veel eten en drinken en na het diner hand in hand rond de kerstboom dansen. Sinterklaas hebben we niet in Denemarken, dus dat gaat wel op z'n Nederlands."

Home Alone
Anouk kon even niet op haar favoriete kerstfilm komen, maar navraag leert dat het The Holiday is met Jude Law en Cameron Diaz. Lasse's favoriet is Home Alone: ,,Omdat de kinderen het leuk vinden." Kerstlied? ,,Driving home for Christmas."

Deens elftal & Siem de Jong
Natuurlijk ook veel vragen over voetbal. Lasse Schöne vertelde dat hij altijd het Deense nationale elftal boven Oranje zou verkiezen. ,,Oranje kan niet, maar ook als het zou kunnen, zou ik altijd voor Denemarken kiezen. Ik ben Deens en ontzettend trots dat ik voor mijn land mag uitkomen."

Over de rentree van Siem de Jong in de ArenA aanstaande zondag (als speler van PSV) werd ook een vraag gesteld. Schöne: ,,Hier zal hij niet worden uitgefloten. Ik denk dat het voor een speler die hier zoveel heeft betekend, altijd mooi is om terug te komen in de ArenA." Hoogendijk: ,,Ik hoop dat hij goed speelt, maar niet te goed en niet scoort."

We gaan zo beginnen met de Kerst Q&A! Lasse Schöne & @Anoukhoogendijk zijn er klaar voor! Check: https://t.co/eiJdlBWU2H pic.twitter.com/Bu3rBXo8db

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 december 2016

Wie neemt zondag de penalty's
Anouk blikte nog terug op haar avontuur bij Arsenal. ,,Ik kwam al binnen met een blessure. Na vijf wedstrijden stapte onze trainster op. Het was vrij chaotisch. Ik was niet gelukkig, dus ik heb de trainer van Ajax gebeld of ik terug mocht komen. Gelukkig mocht dat." En ook nog een pikante voetbalvraag voor Lasse: als Ajax zondag een penalty krijgt, wie neemt 'm dan? Lasse: ,,Ik denk dat ik 'm mag nemen."