Menu

Christopher Kanu verhuurd aan Alavés

Ajax heeft Christopher Kanu voor de rest van het seizoen verhuurd aan Alavés. Kanu is de tweede Ajacied die dit seizoen naar de Spaanse club verhuist. Eerder vertrok ook Richard Witschge op huurbasis naar Alavés.

Chris Kanu, de jongere broer van ex-Ajacied Nwankwo Kanu, debuteerde in juni 1999 in Vietnam tijdens de Drie Continenten Cup in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde in totaal 15 competitiewedstrijden en 3 UEFA Cupduels. In die 18 optredens kwam hij niet tot scoren.

Vorig seizoen maakte trainer Co Adriaanse nog 6 wedstrijden gebruik van de diensten van Kanu op de rechtsbackpositie. De huiswedstrijd tegen FC Utrecht op 25 februari 2001 was zijn laatste optreden in het eerste van Ajax. Met Ajax 2 behaalde de Nigeriaanse international vervolgens nog wel de landstitel in de reserve Eredivisie.

Technisch directeur Leo Beenhakker van Ajax: "Met de komst Hatem Trabelsi en Johnny Heitinga heeft Ajax zijn verdediging staan. Daarin is geen plaats meer voor Kanu. Hij mag aan het eind van het seizoen dan ook transfervrij vertrekken."