Menu

Cijfers en feiten Ajax-Lyon

Niet aleen in doelpunten overtrof Ajax Lyon. Volgens de statistieken had Ajax meer schoten naast, meer corners en meer buitenspel. Ook had Ajax meer overtredingen nodig en meer gele kaarten dan Lyon. Voor degenen die gek zijn op cijfertjes, volgt hier een overzichtje.

Over de hele wedstrijd gezien had Ajax het meeste balbezit. In de eerste helft was dat nog 58%, na de tweede helft, waarin Lyon de ploeg was die druk zette, bleef daar 53% van over.

In totaal had Ajax 18 overtredingen nodig om de Franse ploeg in bedwang te houden. Daarvan werden er vijf bestraft met een gele kaart. Galásek, Zlatan en Yakubu gingen allen drie vier keer in de fout. Chivu beging slechts een overtreding, maar moest er zes van zijn Franse tegenstanders incasseren. Daarmee was de aanvoerder de meest onder vuur genomen speler op het veld. Lyon maakte een overtreding minder en kreeg slechts een gele kaart. Ajax ontving trouwens de meeste gele kaarten van alle ploegen die gisteren in de eerste ronde van de Champions League in actie kwamen.

Ajax schoot in de eerste helft zeven keer naast, in de tweede helft kwam daar nog een schot bij, wat het totaal op acht bracht. Lyon verdeelde het aantal van vier schoten naast keurig over de twee helften.

Door de twee treffers van Zlatan was Ajax 100% succesvol met zijn schoten op doel in de eerste helft. Lyon zette daar eveneens twee schoten tegenover, maar wist niet te scoren en was dus 0% succesvol. In de tweede helft produceerde Ajax geen schoten tussen de palen meer, waardoor het aantal op twee bleef steken die dus het perfecte rendement opleverden. De Franse probeerden het na de pauze nog vijf keer, waarvan een poging wel doel trof.

In totaal vlagden de assistent-scheidsrechters slechts drie keer voor buitenspel. Een keer voor Andy van der Meyde, een keer voor Litmanen en een keer voor Juninho. In negentig minuten werd ook drie keer een corner toegewezen, twee voor Lyon in de tweede helft en een keer voor Ajax in de eerste helft.