Menu
Cillessen: 'Blij dat het weer begint'

Cillessen: 'Blij dat het weer begint'

Voor sommige voetballers kan de vakantie niet lang genoeg duren, zo niet voor Jasper Cillessen. De keeper was blij dat hij dinsdag de keepershandschoenen weer uit zijn tas kon halen. ,,Stilzitten is niets voor mij.”

Ajax werkte dinsdagochtend zijn tweede training af sinds de terugkomst uit Oostenrijk. Een pittige sessie, met veel pass- en afwerkoefeningen en een grote partijvorm, die regelmatig werd stilgelegd door Frank de Boer of Orlando Trustfull. Het is duidelijk: Ajax moet er heel snel staan dit seizoen.

Voor Jasper Cillessen is dat geen probleem. De doelman van Ajax sloot weer aan bij zijn collega’s na een vakantie van iets meer dan drie weken. Hij onderscheidde zich meteen met een heel fraaie redding. Zwevend door de lucht, tikte hij een bal van Sinkgraven op haast onmogelijke wijze uit het doel. ,,Beetje zuur dat de rebound erin ging”, blikte hij na de training terug. ,,Maar als ik over een week of drie gewoon wel die dubbele redding maak, dan ben ik tevreden.”

Een kleine maand vakantie, is dat voldoende voor jou?
,,Zeker. Stilzitten is niet aan mij besteed. Ik ben op Curaçao geweest en naar Lanzarote. Het was heerlijk, lekker rustig ook. Maar ik ben blij dat het vandaag weer begonnen is. Echt lekker om weer op het veld te staan. Ik volg geen aangepast programma of iets dergelijks, hoefde me niet in te houden. Tot nu toe voelt het goed, maar het is natuurlijk even afwachten hoe ik morgen wakker word. Maar dat komt ongetwijfeld goed.”

In die paar weken afwezigheid van Cillessen gebeurde er genoeg in de voetbalwereld. Bij Oranje vertrok Guus Hiddink en werd Danny Blind aangesteld als zijn opvolger. Een nieuwe bondscoach dus voor Cillessen. Daarnaast wordt de naam van de Ajax-doelman deze zomer vaak in verband gebracht met de club van Louis van Gaal: Manchester United.

Laat je het voetbal helemaal los tijdens je vakantie?
,,Nee, je bent altijd met voetbal bezig. Ik in ieder geval wel. Het blijft altijd in je hoofd zitten. De Copa America was aan de gang, daar krijg je natuurlijk ook wel iets van mee. Ik kan dan echt genieten van hoe het er in Zuid-Amerika aan toe gaat, van die beleving.”

En de transfergeruchten, volg je die ook?
,,Natuurlijk krijg je er wel iets van mee via de media. Maar ik houd me er eigenlijk totaal niet mee bezig en ik heb ook niets gehoord van mijn zaakwaarnemers. Ik heb het bij Ajax fantastisch naar mijn zin en ben vandaag met heel veel plezier weer begonnen.”

Hoe lang heb jij na een vakantie nodig om weer op niveau te zijn?
,,Dat is altijd moeilijk te zeggen, maar ik heb het geluk dat ik altijd redelijk snel weer fit en scherp ben. Dus laten we hopen dat ik er over minder dan drie weken weer helemaal sta.”

Een paar nieuwe collega’s, een nieuwe assistent-trainer (Trustfull). Is er veel veranderd ten op zichte van vorig seizoen?
,,Dat is moeilijk te zeggen na één trainingsdag. Maar ik heb op Ajax TV ook wel beelden gezien. Het is duidelijk dat iedereen er bovenop zit. Ik hoop dat we als groep een stap kunnen zetten dit seizoen. Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Terug op het doel: Jasper Cillessen.
Terug op het doel: Jasper Cillessen.
Zakaria El Azzouzi trainde dinsdag mee met het eerste.
Zakaria El Azzouzi trainde dinsdag mee met het eerste.
Nicolai Boilesen traint nog apart van de groep.
Nicolai Boilesen traint nog apart van de groep.
Lasse Schöne controleert de bal.
Lasse Schöne controleert de bal.