Menu
Cillessen blijft bij Ajax

Cillessen blijft bij Ajax

Frank de Boer meldde donderdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat Jasper Cillessen dit seizoen bij Ajax blijft. De 24-jarige reservedoelman heeft besloten om zich niet te laten verhuren maar in Amsterdam te blijven. Net als vorig seizoen keept Cillessen de bekerwedstrijden. Ajax.nl sprak met de doelman over zijn beslissing om te blijven.

Wat heeft de doorslag gegeven dat je bij Ajax blijft?

,,Bij Ajax wordt dagelijks op hoog niveau getraind. Daarnaast ga ik opnieuw alle wedstrijden in het bekertoernooi keepen en zal ik ook zeker in Jong Ajax mijn wedstrijden spelen. Doordat Jong Ajax vanaf dit seizoen in de Jupiler League speelt is dat voor mij veel beter dan minuten maken in de beloftencompetitie. Er zal meer druk zijn en de tegenstanders zijn ook van een hoger niveau.”

Heb je met Frank de Boer gesproken?

,,Ik heb goede gesprekken gehad met Frank de Boer, Marc Overmars en keeperstrainer Carlo L'Ami. Daar sprak veel vertrouwen uit. Ze willen allemaal graag dat ik blijf. Ik wil er gewoon vol voor blijven gaan en dan hoop ik er op dat driemaal scheeprecht is.”

Cillessen: ,,Het liefste keep ik zelf. Dat lijkt me logisch. Maar als dat niet zo is, zorg ik dat ik er wel voor dat ik er elke dag alles aan heb gedaan." Cillessen: ,,Het liefste keep ik zelf. Dat lijkt me logisch. Maar als dat niet zo is, zorg ik dat ik er wel voor dat ik er elke dag alles aan heb gedaan."

Met die laatste opmerking doelt Cillessen op de afgelopen twee seizoenen waarin hij als reservedoelman achter Kenneth Vermeer in totaal tot 18 officiële optredens in Ajax 1 kwam. Vanwege een schorsing van Vermeer stond Cillessen vorig seizoen onder meer onder de lat tijdens de gewonnen topper tegen PSV in Eindhoven. Daarnaast maakte hij zijn debuut in Oranje tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Indonesië. Ook voor de komende oefeninterland tegen Portugal behoort Cillessen, net als Vermeer, tot de voorselectie van het Nederlands elftal.

Hoe is je relatie met Kenneth Vermeer?

,,Dat staat los van onze concurrentiestrijd. Onze persoonlijke relatie is altijd goed, vanaf de eerste dag al. De trainer bepaalt de opstelling en wij moeten het hem zo moeilijk mogelijk maken. Als Kenneth het hele seizoen bij Ajax keept, dan hoop ik ook echt dat hij het WK in Brazilië haalt.”
Vanzelfsprekend gun je Kenneth Vermeer het beste. Maar je blijft sportman. Hoe sterk is de drang om uiteindelijk een plek onder de lat te veroveren?

,,Het liefste keep ik zelf. Dat lijkt me logisch. Maar als dat niet zo is, zorg ik dat ik er wel voor dat ik er elke dag alles aan heb gedaan."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots (boven) en Ajax.nl/Louis van de Vuurst