Menu
Cillessen en El Ghazi in de prijzen

Cillessen en El Ghazi in de prijzen

Voorafgaand aan Ajax' laatste thuisduel van dit seizoen was het tijd om Ajacieden te huldigen en de jeugdselecties in het zonnetje te zetten. Jasper Cillessen werd uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Anwar El Ghazi ontving de eretitel Talent van het Jaar. De Ajax-jeugdteams liepen in de rust van het duel een ereronde rondom het veld van de ArenA

Jasper Cillessen ontving uit handen van Erol Erdogan van de officiële Supportersvereniging Ajax de Rinus Michels Trofee. Op de website van de SVA kon worden gestemd op de Speler van het Jaar. ,,Het was lang een gelijkopgaande strijd tussen meerdere Ajacieden'', sprak Erdogan in de ArenA over de online verkiezing. Uiteindelijk was het Jasper Cillessen die de meeste stemmen ontving. ,,Jasper heeft dit seizoen écht punten gepakt voor Ajax dit seizoen. Cillessen is een echte winnaar.'' De keeper trad onder meer in de voetsporen van Lasse Schöne. De Deen besloot het vorige seizoen 2013-2014 als Ajacied van het Jaar.

Frank de Boer overhandigde de prijs Talent van het Jaar aan Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller was volgens zijn trainer de terechte winnaar van de Marco van Basten Trofee. El Ghazi werd opvolger van Davy Klaassen. ,,Als je in jouw eerste seizoen in de hoofdmacht al 42 wedstrijden hebt gespeeld, dan ben je de terechte winnaar van deze trofee. Anwar is een op en top professional en is met zijn goals en assists erg belangrijk geweest dit seizoen.''

Talent van het Jaar Anwar El Ghazi omringd door zijn teamgenoten. Talent van het Jaar Anwar El Ghazi omringd door zijn teamgenoten.
       

In de rust van het duel Ajax - SC Cambuur (3-0) werd er een traditionele ereronde gelopen door de verschillende jeugdteams uit de Ajax-opleiding. Kampioenen A1, C1 en D1 brachten de kampioensschaal mee in Amsterdam Arena. De Ajax-talenten werden tijdens hun ereronde getrakteerd op applaus van het publiek. De Ajacieden uit de jeugdopleiding klapten dankbaar terug richting het trouwe publiek in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst/Gerard van HeesDe jongste Ajax-spelertjes liepen vooraan in de ereronde. De jongste Ajax-spelertjes liepen vooraan in de ereronde.
Ajax-talenten incasseren applaus van VAK410. Ajax-talenten incasseren applaus van VAK410.
Ajax A1 toont de 'vers' gewonnen kampioensschaal in de Amsterdam ArenA. Ajax A1 toont de 'vers' gewonnen kampioensschaal in de Amsterdam ArenA.