Menu
Cillessen jubileert op het Kasteel

Cillessen jubileert op het Kasteel

De competitiestart bij Sparta heeft voor Jasper Cillessen een speciaal tintje. De goalie staat voor zijn honderdste competitieduel in dienst van Ajax. In de selectie heeft alleen Lasse Schöne meer wedstrijden in de Eredivisie als Ajacied achter zijn naam.

Schöne en Cillessen waren in het seizoen 2010-2011 ploeggenoten bij NEC. Vervolgens maakte laatstgenoemde de overstap naar Ajax, overigens een jaar later gevolgd door Schöne. Cillessen moest de eerste twee jaar nog genoegen met een rol als stand-in achter Kenneth Vermeer, maar is sinds het seizoen 2013-2014 de vaste goalie van Ajax. Vorig seizoen had hij negentien clean sheets, veruit het meeste van alle doelmannen in de Eredivisie.

Jubileumgoal(s)
Ajax kan zich tegen Sparta ook in aanvallend opzicht onderscheiden. De Ajacieden hebben nog één doelpunt nodig voor hun 5100e treffer in de Eredivisie. Daarmee is Ajax (veruit) het productiefst. Geen enkele andere club scoorde meer dan 4700 keer.

Overigens staat óók Sparta op de drempel van een jubileumtreffer. De Rotterdammers zijn nog één goal verwijderd van het 1600e thuisdoelpunt op het hoogste niveau van Nederland. Sparta kan na Ajax, PSV, Feyenoord en Twente de vijfde club worden met zoveel goals voor eigen publiek in de Eredivisie achter zijn naam.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst