Menu
Cillessen keert terug in de Goffert

Cillessen keert terug in de Goffert

Ajax reist zondag af naar Nijmegen voor het competitieduel met NEC. Een ontmoeting die in de afgelopen twee seizoenen plaatshad in de slotfase van de competitie. In de vorige jaargang ontsnapten de Amsterdammers met een 1-2-zege uit het Goffertstadion. Ajacied Jasper Cillessen verdedigde toen nog het doel van de thuisploeg.

Het wordt voor de keeper dan ook een speciale wedstrijd. ,,Terugkomen in De Goffert is speciaal, maar ik wil wel gewoon winnen", laat de geboren Groesbeker aan duidelijkheid niets te wensen over.

Cillessen, die ruim tien jaar voor NEC uitkwam, hoopt behalve een overwinning op een warm onthaal van de NEC-aanhang. ,,Ik ben blij met wat zij voor mij hebben gedaan", klinkt hij oprecht. ,,Supporters kunnen je maken en breken. Samen met trainer Wiljan Vloet hebben ze mij redelijk gemaakt, anders had ik nu niet bij Ajax gespeeld."

Tijdens de afgelopen interlandperiode maakte Cillessen van de gelegenheid gebruik een training bij te wonen van zijn voormalige club. ,,En als je toen zag hoe ik door de mensen van de club werd onthaald, echt fantastisch. Het voelde echt als een soort thuiskomen."

Cillessen: ,,Supporters kunnen je maken en breken. Samen met trainer Wiljan Vloet hebben de fans van NEC mij redelijk gemaakt, anders had ik nu niet bij Ajax gespeeld." Cillessen: ,,Supporters kunnen je maken en breken. Samen met trainer Wiljan Vloet hebben de fans van NEC mij redelijk gemaakt, anders had ik nu niet bij Ajax gespeeld."

Cillessen heeft zondag echter geen mededogen met de Nijmegenaren. Bovendien twijfelt hij of NEC het zijn ploeg net zo lastig kan maken als vorig seizoen. ,,Ze missen niet alleen Björn Vleminckx", doelt de sluitpost op de naar Club Brugge vertrokken topschutter van de eredivisie. ,,Maar ook Niki Zimling, Bas Sibum en Lorenzo Davids. Allemaal aanjagers op het middenveld die ze vorig jaar wel hadden. Nu hebben ze meer voetballend vermogen, maar in wedstrijden tegen ons heb je vooral aanjagers nodig. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar als het op voetballen aankomt hebben wij een beter elftal."

Cillessen zal zondag vanaf de tribunes worden ondersteund door tal van vrienden en familie. ,,Iedereen die kan komen probeert er bij te zijn", weet hij. ,,Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Hier is het voor mij allemaal begonnen, maar als klein jongetje hoop je ooit op een grote transfer. Die heb ik gemaakt."

Voor Cillessen was Edo Ophof in 1980 de laatste speler die rechtstreeks van NEC naar Ajax overstapte. ,,Het gebeurt niet vaak. Daarom is het extra speciaal dat ik naar Ajax ging."

NEC - Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Resultaten van de laatste vijf seizoenen:

2010/2011 NEC – Ajax 1-2 (17-04-2011)
2009/2010 NEC – Ajax 1-4 (02-05-2010)
2008/2009 NEC – Ajax 2-4 (18-01-2009)
2007/2008 NEC – Ajax 1-1 (20-01-2008)
2006/2007 NEC – Ajax 2-2 (30-12-2006)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst