Menu
Cillessen krijgt rugnummer 1

Cillessen krijgt rugnummer 1

Voor Jasper Cillessen verandert per 1 januari 2015 zowel de voor- als achterkant van zijn keeperstrui. De doelman van Ajax verruilt rugnummer 22 voor rugnummer 1. Op de voorkant van zijn tenue prijkt vanaf die datum de naam van de nieuwe hoofdsponsor Ziggo.

In de zomer van 2011 verruilde Cillessen NEC voor Ajax. Omdat toenmalig eerste doelman Kenneth Vermeer op dat moment al nummer 1 had, kreeg Cillessen bij zijn entree in Amsterdam rugnummer 22 toegewezen. Ook toen hij uiteindelijk eerste doelman werd, hield hij nummer 22.

Na het vertrek van Vermeer naar Feyenoord kwam het shirt met nummer 1 afgelopen zomer vrij. Ajax diende daarop bij zowel de KNVB als de UEFA een verzoek in om dat nummer aan Cillessen toe te wijzen.

Bij wedstrijden in de Eredivisie mag Cillessen zijn nieuwe rugnummer vanaf de tweede seizoenshelft gebruiken. Bij duels in de UEFA Europa League is hij dit seizoen nog gebonden aan rugnummer 22. Volgens UEFA-reglementen mogen er bij tijdens het seizoen geen wijzigen in de rugnummers worden doorgevoerd.

Tekst en foto: Ajax.nl

Voor Jasper Cillessen verandert in 2015 zowel de voor- als achterkant van zijn keeperstrui. Voor Jasper Cillessen verandert in 2015 zowel de voor- als achterkant van zijn keeperstrui.