Menu
Cillessen op doel tegen FC Utrecht

Cillessen op doel tegen FC Utrecht

Jasper Cillessen staat woensdagavond onder de lat tegen FC Utrecht. De 23-jarige doelman krijgt net als vorig seizoen speelminuten in het bekertoernooi. De bekerwedstrijd tegen FC Utrecht betekent voor Cillessen zijn achtste officiële duel in dienst van Ajax. Dinsdagochtend trainde hij met de basisploeg mee.

Aan de keepersoefeningen valt doorgaans nauwelijks af te zien wie de eerste doelman is. Eerste keus Kenneth Vermeer volgt nagenoeg hetzelfde programma als zijn collega’s Jasper Cillessen en Mickey van der Hart. Toch was er dinsdag wel een verschil te zien. Toen de hesjes verdeeld werden ging Cillessen bij de basisploeg op doel. Een teken dat even later door Frank de Boer bevestigd werd: Cillessen keept ook dit seizoen de bekerwedstrijden.

Vorig seizoen kwam Cillessen tot zeven officiële duels in Ajax 1. Naast de drie bekerduels (vv Noordwijk, Roda JC en AZ) maakte hij ook minuten in de competitiewedstrijden tegen Feyenoord, NEC, Vitesse en AZ. Zijn laatste duel speelde hij op 6 mei in Gelredome. Enkele dagen na het behalen van de 31ste landstitel mocht de vaste stand-in van Vermeer het doel verdedigen tegen Vitesse.

Voor Cillessen valt te hopen dat het bekeravontuur dit seizoen langer duurt dan vorig jaar. In het gunstigste geval telt het bekertoernooi voor Ajax zes duels als de bekerfinale wordt gehaald. Een dubbele motivatie dus voor de doelman.


Tekst en foto's: Ajax.nl

Fabian Sporkslede zit tegen FC Utrecht voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Fabian Sporkslede zit tegen FC Utrecht voor het eerst bij de wedstrijdselectie.
Jasper Cillessen verdedigt woensdagavond het doel van Ajax. Jasper Cillessen verdedigt woensdagavond het doel van Ajax.
Eerste doelman Kenneth Vermeer zit tegen FC Utrecht op de bank. Eerste doelman Kenneth Vermeer zit tegen FC Utrecht op de bank.
Jody Lukoki treft meerdere tegenstanders tegenover zich. Jody Lukoki treft meerdere tegenstanders tegenover zich.
Fabian Sporkslede (rugnummer 40) heeft een mooie mijlpaal bereikt met zijn eerste plek in de wedstrijdselectie. Fabian Sporkslede (rugnummer 40) heeft een mooie mijlpaal bereikt met zijn eerste plek in de wedstrijdselectie.