Menu
Cillessen terug naar bekend terrein

Cillessen terug naar bekend terrein

Ajax hervat de voorbereiding zaterdag in en tegen Noordwijk. Een duel dat vorig seizoen plaatshad in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Toen verliet de regerend landskampioen de badplaats met een moeizame 1-3-zege op zak en maakte de van NEC overgekomen Jasper Cillessen zijn officiële debuut voor Ajax.

,,Dat was wel heel speciaal, blikt de 23-jarige doelman nu een klein jaar later terug. ,,Ik hoop ook dat ik die wedstrijd zaterdag weer mag spelen, want ik wil zoveel mogelijk spelen. Hopelijk houd ik dan wel de nul”, refereert hij aan de tegentreffer van Noordwijk-verdediger Sijbren Bartlema. Eerder had Siem de Jong in de 37ste minuut de score geopend. Twaalf minuten na rust verdubbelde Dmitry Bulykin de score: 0-2. Lesley de Sa luisterde zijn debuut en invalbeurt na een uur spelen op met het derde doelpunt van de bezoekers.

In tegenstelling tot vorig seizoen traint Cillessen deze jaargang vanaf de eerste dag mee. ,,En dat is heel prettig”, stelt de Groesbeker. ,,Vorig seizoen verruilde ik pas in augustus NEC voor Ajax. Dan weet je dus dat je niet vanaf het begin gaat spelen. Verder moest ik ook eerst wennen aan een club als Ajax. Nu ben ik gewend en wil ik er vanaf de eerste dag staan.” Die eerste officiële wedstrijd is het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. ,,Als ik in die wedstrijd niet start zal ik niet met een heel chagrijnig gezicht op de bank gaan zitten, maar daarna en daarvoor wel”, maakt de gedreven keeper van zijn hart geen moordkuil.

Cillessen: ,,Ik ben het afgelopen jaar wat harder en volwassener geworden en mentaal sterker. Ik ben er dan ook klaar voor." Cillessen: ,,Ik ben het afgelopen jaar wat harder en volwassener geworden en mentaal sterker. Ik ben er dan ook klaar voor."

Dat zijn naaste concurrent Kenneth Vermeer - op basis van voorgaande seizoenen - een streepje voor heeft op hem deert Cillessen niet. ,,Ik hoop dat ik dat streepje voor dat Kenneth heeft kan wegwerken. Als je de trainingen ziet, zie je in elk geval dat we elkaar naar een hoger niveau tillen. Ik denk ook dat de trainer een heel moeilijke keuze moet maken. Ik ben het afgelopen jaar wat harder en volwassener geworden en mentaal sterker. Ik ben er dan ook klaar voor.”

Noordwijk - Ajax begint zaterdag om 18.00 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen via Ajax Exclusive TV. De belangrijkste momenten worden tevens via Twitter @AFCAjax verspreid.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst