Menu
Cillessen terug op het veld

Cillessen terug op het veld

De selectie van Frank de Boer trainde dinsdag met publiek. De tientallen Ajax-supporters die deze ochtend naar de Toekomst kwamen, zagen onder meer Jasper Cillessen op het trainingsveld. De goalie keerde daarmee terug van een liesblessure. Cillessen liep de kwetsuur anderhalve week geleden op.

Jasper Cillessen verscheen dinsdagochtend op de open training. De keeper werd bijna anderhalve week aan de kant gehouden door een liesblessure. Cillessen en zijn collega-doelmannen Kenneth Vermeer en Warner Hahn startten de oefensessie onder leiding van keeperstrainer Carlo l’Ami. Bij ieder schot en elke vangbal kregen de Ajax-sluitposten instructies mee van de voormalige keeper van onder meer sc Heerenveen en Excelsior.

De overige vijftien spelers speelden onder meer een rondo voor de tientallen toeschouwers. ,,Je weet dat de bal eraan komt, je moet klaarstaan!’’, aldus een coachende Frank de Boer die het tafereel aanschouwde. Ook Mitchell Dijks nam deel aan de rondo. De linksback van de A1 trainde door de afwezigheid van Nicolai Boilesen (hij raakte maandag tijdens de training opnieuw geblesseerd aan zijn hamstring) met het eerste elftal mee. Dijks kwam een paar keer in het midden van de rondo terecht, maar wist zich daar iedere keer snel uit te werken.

Het elftal van Frank de Boer traint in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Het duel begint zondag om 16:30 uur.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Tientallen Ajax-fans kwamen op de open training af. Tientallen Ajax-fans kwamen op de open training af.
Mitchell Dijks trainde met de selectie mee. Mitchell Dijks trainde met de selectie mee.
Siem de Jong kijkt waar hij naartoe moet passen. Siem de Jong kijkt waar hij naartoe moet passen.
Er werd veel gelachen tijdens de rondo. Er werd veel gelachen tijdens de rondo.
Gregory van der Wiel in actie. Gregory van der Wiel in actie.