Menu
Cillessen wil goede eerste indruk maken

Cillessen wil goede eerste indruk maken

Jasper Cillessen staat aan de vooravond van zijn debuut in Ajax 1. IJs en weder dienende speelt de doelman woensdag in de bekerwedstrijd bij Noordwijk. ,,Dit is voor mij een zeer belangrijk duel. Je kan namelijk maar een keer een eerste indruk maken.”

Dan is het podium waarop hij zijn debuut maakt gelijk eentje waar hij wat recht heeft te zetten. De doelman bewaart namelijk slechte herinneringen aan de KNVB beker, omdat hij vorig seizoen met NEC al na een rondje werd uitgeschakeld door FC Dordrecht. ,,Ik hoop dat ik nu wel de eerste ronde overleef”, stelt hij. ,,Het gevoel is goed. Ik heb net na de training bewust nog wat extra gewerkt om een nóg beter gevoel te krijgen. Ik ben hier bij Ajax goed opgevangen en voel me prettig.”

Gespannen is hij niet. Eigenlijk nooit voor een wedstrijd. Ook niet als dat nou toevallig zijn debuut voor Ajax 1 is. ,,Het is natuurlijk niet zo dat ik opeens voor de leeuwen word gegooid”, aldus de van NEC overgekomen keeper waar hij vorig seizoen 31 competitieduels keepte. ,,Ik heb alleen een ander shirtje aan.”

Jasper Cillessen gaat op de training tot het uiterste. Jasper Cillessen gaat op de training tot het uiterste.

In dat andere shirt zal hij Noordwijk moeten kloppen, een club die hij toevallig vorig jaar aan het werk heeft gezien. ,,Ik heb ze als supporter van De Treffers gezien, ik meen in de tweede ronde van het bekertoernooi. Die won Noordwijk.” Dat zal hem en Ajax woensdag hopelijk niet gebeuren. Voor een keeper is zo’n wedstrijd niet eenvoudig. ,,Je weet dat je, als het goed is, maar drie ballen krijgt, misschien minder; maar die moet je wel alle drie hebben. Dit is voor mij een zeer belangrijk duel. Je kan namelijk maar een keer een eerste indruk maken. En die moet goed zijn. Ik moet mij focussen, scherp zijn.”

Afgelopen week zat de 22-jarige Groesbeker voor het eerst in zijn carrière bij de wedstrijdselectie bij een Champions Leagueduel. ,,Dat was wel een dubbel gevoel. Want de ambiance was zó mooi, maar ik mocht niets doen, alleen op de bank zitten. Ik wíl spelen. Ik weet dat Kenneth Vermeer er alleen bij een rode kaart of blessure uit zal gaan en dat wens je niemand toe. Dat is het lot van een keeper; een speler wordt bij een mindere wedstrijd wel gewisseld maar een keeper niet zo snel. Nou doet Kenneth het overigens ook heel goed. Ik moet op de training zorgen dat ik beter word dan hij.” Zodat trainer Frank de Boer niet onder hem uit kan. Woensdagavond krijgt Cillessen zijn eerste echte kans en dan probeert hij de beste eerste indruk te maken die mogelijk is.

Noordwijk - Ajax begint woensdagavond om 18:45 uur en is te zien op Eredivisie Live.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kopfoto) en Ajax.nl (middelste foto)