Menu
Cirkel voor Ajax O19 rond na zege op NEC

Cirkel voor Ajax O19 rond na zege op NEC

Ajax O19 heeft het seizoen afgesloten met een 1-2 zege op NEC/FC Oss O19. De ploeg van Aron Winter kwam via Anderson Lopez op voorsprong, maar zag de thuisploeg vlak na rust langzij komen. Verdediger Pascal Struijk schoot Ajax in extremis alsnog naar de zege.

De wedstrijd in Nijmegen maakte de cirkel rond voor de Ajacieden. Zij keerden terug op de plek waar acht maanden geleden het competitieseizoen begon. De opstelling kende sindsdien veel wijzigingen. De plekken van Dani de Wit, Kaj Sierhuis en Justin Kluivert werden nu ingenomen door Noa Benninga, Martijn Kaars en Mees de Wit. 

Basis 1️⃣1️⃣ #AjaxO19: Van der Sar; Bakboord, Doekhi, Struijk, Bakker; Matusiwa, Benninga, Ter Heide; Lopez, Kaars, M. De Wit. #necaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 mei 2017

Ander vaatje
De thuisploeg kwam gedurfd uit de kleedkamer en stichtte direct het eerste gevaar. NEC-aanvaller Mex Bakker kopte binnen vijf minuten een hoekschop tegen het aluminium. Ajax O19 reageerde positief en tapte na deze waarschuwing uit een ander vaatje.

Mees de Wit gooide de wedstrijd met een individuele actie open. De Ajax-aanvaller versnelde, hield het overzicht, en gaf Anderson Lopez een niet te missen mogelijkheid, 0-1. Ajax tikte vervolgens minutenlang rond de verdedigende muur van de Nijmegenaren. Doelpuntenmaker Lopez leek op weg naar de tweede van de middag, maar zijn schot werd gekeerd. 

Als een raket
Tijdens de rust zochten de Ajacieden op een bijzondere manier verkoeling. De technische staf zorgde met 20 raketjes voor een frisse teambespreking. NEC-aanvaller Dani Theunissen toonde zich echter ook ijskoud, toen hij in de 55ste minuut met een geplaatst schot voor de 1-1 tekende.

45. We zijn begonnen aan de tweede helft. De raketjes in de rust moeten zorgen voor een fris #AjaxO19! 🍦#necaja pic.twitter.com/skJ8f5JdKf

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 mei 2017

Ajax O19 liet na de tegentreffer zien vol voor de overwinning te willen gaan. Voorzetten vanaf de zijkant volgden elkaar in rap tempo op, mede door het inbrengen van Ché Nunnely. De aanvaller gaf in de 88ste minuut een puike voorzet op stormram Pascal Struijk. De lange verdediger schoot zijn ploeg alsnog naar de overwinning. 

Succesvol seizoen
Na deze zege kan de  jeugdploeg terugkijken op een uiterst succesvol seizoen. De Supercup, landstitel en de beker eindigden allemaal in de prijzenkast van Ajax. Bovendien kent de ploeg van Winter dit seizoen slechts twee nederlagen (PSV en Real Madrid) en een voorsprong van 9 punten op PSV.

Ajax O19: Van der Sar, Bakboord, Doekhi, Struijk, Bakker; Matusiwa, Benninga, Ter Heide (70. Flemming); Lopez (70. Nunnely), Kaars, M. De Wit. 

Scoreverloop: 23, Lopez 0-1. 55. Theunissen 1-1, 88. Struijk 1-2. 

Teks & foto's: Ajax.nl/Sven Koeneman