Menu
Claasen met Zuid-Afrika naar jeugd-WK

Claasen met Zuid-Afrika naar jeugd-WK

Daylon Claasen heeft zich met Zuid-Afrika U20 verzekerd van een ticket voor het jeugd-WK in Egypte. Door de tweede poulewedstrijd in de African Youth Cup met 2-1 te winnen van Nigeria, is Claasen zeker van een plaats in de halve finales.

Jong Ajax-speler Daylon Claasen plaatste zich met Zuid-Afrika U20 voor het jeugd-WK. Jong Ajax-speler Daylon Claasen plaatste zich met Zuid-Afrika U20 voor het jeugd-WK.

Gemakkelijk ging die kwalificatie van Bafana Bafana echter niet. Sterker nog: waar de eerste wedstrijd nog eenvoudig werd gewonnen van Ivoorkust, had Nigeria tijdens match twee het betere van het spel. De Nigerianen kregen in de openingsfase zelfs een strafschop, die echter niet besteed was aan de aanvoerder. Desondanks nam Nigeria in de 72ste minuut alsnog de leiding en leek Claasen, die negentig minuten in actie kwam, een nederlaag te moeten incasseren. De slotfase van het duel was hectisch. Zuid-Afrika benutte via Phumelele Bhengu een penalty om enkele minuten later zelfs de overwinning te pakken dankzij George Maluleka.
Zuid-Afrika U20 speelt nog één wedstrijd in de groepsfase. Zondag wacht Egypte waarna Claasen en zijn teamgenoten het opnemen tegen Ghana, Kameroen of gastland Rwanda.