Menu
Claasen met Zuid-Afrika op voor brons

Claasen met Zuid-Afrika op voor brons

Daylon Claasen heeft met Zuid-Afrika U20 de finale van de African Youth Cup niet bereikt. De speler van Jong Ajax verloor in de halve finale met 4-3 van Ghana.

Geen finaleplaats voor Daylon Claasen, maar wel een plek op het jeugd WK. Geen finaleplaats voor Daylon Claasen, maar wel een plek op het jeugd WK.

In de tweede helft barstte het spektakel pas goed los. Ghana had net voor rust een 2-0-voorsprong genomen, maar toen Zuid-Afrika in de 63ste minuut de aansluitingstreffer maakte, leek er nog veel mogelijk. Ghana sloeg echter een minuutje later alweer terug, 3-1 en maakte in de 71ste minuut de 4-1. Nu was het Zuid-Afrika dat direct tegenscoorde (4-2) en drie minuten voor tijd werd het 4-3. Daarbij bleef het ook, waardoor het doek viel voor het dapper strijdende Zuid-Afrika. Claasen speelde de hele wedstrijd.
Wat rest voor de speler van Jong Ajax is de wedstrijd om de derde plaats. Die staat voor zaterdag 31 januari op het programma. De tegenstander is Nigeria, dat met 2-0 verloor van Kameroen.