Menu
Clement: 'We kunnen van iedereen winnen'

Clement: 'We kunnen van iedereen winnen'

Jong Ajax kende een productief weekend. Na vrijdag FC Den Bosch al met 5-2 over de knie te hebben gelegd, werd maandagavond Fortuna Sittard met lege handen terug naar Limburg gestuurd. (2-1) De 11 doelpunten in de laatste drie wedstrijden betekenen dat Jong Ajax op doelsaldo aan kop gaat in de Jupiler League. En dat met ‘gelegenheidsspits’ Pelle Clement in de punt van de aanval.

Het was de tweede wedstrijd in de spits voor Clement: ,,We hebben gewonnen, dus dat is lekker. Het ging wel anders dan afgelopen vrijdag. Fortuna stond iets compacter dan FC Den Bosch, waardoor we het meer over de zijkanten moesten zoeken. Op het middenveld moesten we de creatieve mensen vinden. Maar met dit resultaat is het uiteindelijk goed gegaan.”

Twee gezichten
De overwinning op Fortuna Sittard kwam tot stand in een wedstrijd met twee gezichten. ,,Voor rust speelden we technisch goed voetbal. In de tweede helft werd het meer vechtvoetbal. Het liefst willen we de hele wedstrijd voetballend de betere zijn, en daar trainen we natuurlijk op. Op de training leren we elkaar steeds beter kennen en vinden. Dat dit in de wedstrijd terugkomt nu is hartstikke leuk en mooi om naar te kijken. In de tweede helft was het dan weer de andere kant van de Jupiler League, knokken voor elke meter. Ik moet zeggen dat de jongens achterin dat uitstekend hebben opgelost.”

#JongAjax koploper na zege op Fortuna. Klasse mannen! 💪 Lees meer 👉 https://t.co/7CJmXsplf5 #jajfor pic.twitter.com/1Y3wZ1YnqL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 augustus 2016

,,Zelf was ik iets minder in het spel betrokken dan afgelopen vrijdag, maar als er daardoor ruimtes ontstaan voor andere mensen moet je daar genoegen mee nemen. Uiteindelijk ben ik ook gewoon tevreden, en ik heb natuurlijk een doelpunt gemaakt!”

Vaste spits?
De vraag werpt zich op of Clement de vacante positie in de spits vast gaat opvullen, nu Richairo Zivkovic de rest van het seizoen uitkomt voor FC Utrecht. ,,Of dit mijn nieuwe rol wordt weet ik nog niet, het is nu nog een beetje een gelegenheidspositie. Op deze manier kunnen we makkelijker dat mannetje extra op het middenveld creëren waardoor we beter het leuke en aantrekkelijke spel kunnen spelen. Hiervoor had je in Carel Eiting op de 4-positie iemand die steeds kon doorschuiven, vandaag kwam er dan steeds een mannetje uit de aanval terug. En vervolgens heb je met Cerny, Dekker en El Idrissi spelers die weer in die ruimte kunnen duiken. Als je die momenten goed aanvoelt kan het wel gevaarlijk worden. Het is natuurlijk lekker om met zulke technische spelers achter je te kunnen spelen. Je kunt ook zien dat dit nu wel loopt.”

De vele positiewisselingen en het snelle combinatiespel hebben nu een koppositie tot gevolg: ,,Tuurlijk had ik dit niet verwacht. Als je naar vorig seizoen kijkt gingen dit soort potjes regelmatig nog verloren. Maar als we deze potten over de streep kunnen trekken is iedereen ervan overtuigd dat we met de kwaliteiten die we hebben in dit team hoog kunnen eindigen. Als we blijven knokken en de spirit kunnen blijven behouden, iets wat nog wel eens wegvalt in dit jonge team, kunnen we van iedereen in de Jupiler League winnen.”

Spirit
,,Het leeft absoluut binnen het team, vorig jaar zijn we ook dicht bij een periodetitel geweest en hebben we enkele grote wedstrijden weten te winnen. Naarmate we langer bovenin blijven draaien blijft die spirit er in, die er ook móet zijn trouwens, en wie weet waar we dan eindigen. Zolang ik speel en m’n minuten kan maken heb ik het naar m’n zin, en van daaruit kijken we wel verder wat er gaat gebeuren."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots