Menu
Clinic Ajax StreetWise Sumatraplantsoen

Clinic Ajax StreetWise Sumatraplantsoen

De eerste clinic van Ajax StreetWise is woensdag een groot succes geworden. Op het Sumatraplantsoen in Amsterdam-Oost gaven de spelers en trainers van Ajax een voetbalclinic aan de Amsterdamse kids.

Al een aantal weken is Ajax op verschillende basisscholen in Amsterdam aanwezig met het Scholenproject. Kinderen leren allerlei vakken met een Ajax-tintje. Zo wordt er gerekend met rugnummers, leren kids over blessures bij Biologie en bij Geschiedenis gaat het over de Ajax-historie. Hoe leuk kan leren zijn! De clinic die woensdag georganiseerd werd, is onderdeel van het StreetWise-project dat door hoofdsponsor AEGON mogelijk is gemaakt. Dit keer wordt er geleerd buiten het klaslokaal en zijn de docenten vervangen door de Ajax-spelers!

Op de fiets kwamen de spelers aan op het Sumatraplantsoen. Lucky en alle kinderen hadden zich verzameld en vormden een erehaag waarlangs de spelers het plein opreden. Nadat de fietsen waren geparkeerd, konden de spelers gelijk aan de slag. In groepjes gingen ze de clinics langs om naar de kids te kijken die zich hadden opgegeven. En het bleef niet bij kijken want ze deden zelf ook mee. Tips en trucs werden uitgewisseld en het thema van Ajax StreetWise 'samen leren, samen voetballen' was duidelijk zichtbaar!

Het was gezellig druk in Amsterdam-Oost. Rondom het Cruyff Court Ajax veld was er van alles te doen. Mounir El Hamdaoui voetbalde lekker met kids, Frank de Boer probeerde de bal door een gat te schieten en Lucky deed mee aan een clinic. In de tussentijd liepen er Ajax-scouts rond die speurden naar nieuw talent. Voor de allerbeste voetballertjes wacht immers een mooie beloning: een plek in de grote finale met teams uit de verschillende stadsdelen op 11 mei. De winnaars daarvan kunnen zelfs een stage bij Ajax verdienen. ,,Doe je best, want ook Vurnon Anita is op straat ontdekt!”, zo moedigt de speaker de kinderen aan. De kids voetbalden er lekker op los en Lucky heeft weer heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt!

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten van Ajax StreetWise? Kijk dan op ajaxstreetwise.hyves.nl!

Donderdag zie je op Ajax TV een uitgebreide reportage van de clinic op het Sumatraplantsoen

Mounir El Hamdaoui was populair op het Sumatraplantsoen. Mounir El Hamdaoui was populair op het Sumatraplantsoen.

Naar de website van Ajax StreetWise

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation. Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation.
De Ajacieden kwamen op de fiets aan. De Ajacieden kwamen op de fiets aan.
Vanaf de fiets werd de eerste high fives uitgedeeld. Vanaf de fiets werd de eerste high fives uitgedeeld.
Drukte bij de inschrijfbalie voor de clinics. Drukte bij de inschrijfbalie voor de clinics.
Wie krijgt er een hesje? Wie krijgt er een hesje?
Tijd om te voetballen! Tijd om te voetballen!
Het Sumatraplantsoen was fraai versierd vanwege Ajax StreetWise. Het Sumatraplantsoen was fraai versierd vanwege Ajax StreetWise.
Ook Vurnon Anita is door Ajax ooit op straat ontdekt. Ook Vurnon Anita is door Ajax ooit op straat ontdekt.
Mounir El Hamdaoui voetbalt met de jeugd op het Sumatraplantsoen. Mounir El Hamdaoui voetbalt met de jeugd op het Sumatraplantsoen.
De kinderen had veel plezier bij de clinic van Ajax StreetWise. De kinderen had veel plezier bij de clinic van Ajax StreetWise.
Wie mogen er 11 mei naar de grote finale? Wie mogen er 11 mei naar de grote finale?