Menu

Club Brugge en Celta de Vigo winnen

Club Brugge, woensdag tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League, won zaterdagavond met 3-0 van Beveren. De zege kwam na rust tot stand en verbloemde het matige spel van de ploeg van coach Sollied.

De Noor had personele problemen, doordat Martens, De Cock, Stoica en Rozenhal met blessures sukkelen en Mendoza een disciplinaire straf uitzat. De aanvaller had zich zaterdagmiddag te laat in het stadion gemeld. Eerder in de week was Mendoza al in opspraak gekomen na een licht handgemeen met ploeggenoot Verheyen, de maker van het eerste doelpunt zaterdag. Als invaller stelde Mendoza acht minuten voor tijd de zege veilig. Demets passeerde in de slotfase ook nog zijn eigen doelman.

Naast Brugge wist ook Celta de Vigo zaterdagavond te winnen. Celta kwam tegen Valladolid in de eerste helft met 0-2 achter. Makulula scoorde in de vierde minuut al de openingstreffer. Een minuut voor rust was het weer Makulula, die na een solo door de Celta-verdediging keeper Pablo Cavallero kansloos liet.

In de tweede helft trok Celta het spel naar zich toe. De Spaanse ploeg kwam op gelijke hoogte door doelpunten van Jesuli en Milosevic. In het laatste kwartier van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Celta de overwinning nog naar zich toe kon trekken. De ploeg was moegestreden, maar Mostovoi redde Celta met een kopbal in de 82ste minuut.


Celta de Vigo - Valladolid 3-2 (0-1). 4. Makukula 0-1, 49. Makukula 0-2, 67. Jesuli 1-2, 73. Milosevic 2-2, 82. Mostovoi 3-2.