Menu
Clubnieuws 6

Clubnieuws 6

Na alle successen in het vorige seizoen gingen ook wij even met vakantie. Maar zo gauw het spel weer op de wagen ging stond iedereen weer klaar voor de aanloop naar Clubnieuws 6.


Natuurlijk wordt in de eerste plaats uitgebreid aandacht besteed aan het historisch moment van de Zaterdag 1 vanwege het debuut in de Topklasse, het hoogst haalbare niveau bij het zaterdag-seniorenvoetbal, net als Ajax 1 in de Eredivisie, Jong Ajax in de Jupiler League en de Ajax Vrouwen in de BeNe League.

Theo van Duivenbode is, als commissaris bij Ajax, blij met de rust die momenteel rond de club hangt. Hij denkt met plezier terug naar de prestaties van Ajax 1 en de A1 tegen Paris Saint-Germain. ‘In onze A 1 spelen jongens van 16 tot 18 jaar die fantastisch lopen te voetballen en met 6-1 winnen van het hoogste elftal van de Fransen. Dat noem ik nog eens opleiden.’

Hennie Henrichs schrijft in zijn column ‘Van de voorzitter’ over de dilemma’s om nu wel of niet aankopen te doen met de kans dat de doorstroming naar het eerste elftal daardoor wordt geblokkeerd.

Evert Vermeer neemt ons mee naar 15 november 1964, een alledaagse zondagmiddag met trefwoorden als transistorradio’s, de Beatles en Radio Veronica. En de dag dat Johan Cruijff in Groningen debuteerde tegen GVAV en 5 oktober 2014 jubileerde met zijn 40-jarig lidmaatschap.

Andere jubilarissen waren onder meer Michael van Praag (25 jaar), Uri Coronel (25), Arie van Os (25), Henrichs (50), Herman Pasteuning (70) en de oudste in lidmaatschapsjaren, de 93-jarige Harry Spett, met 80 jaar.

Verder informeer Jan Buskermolen ons over de ontwikkeling binnen de vereniging met onder meer de start van een klaverjasdrive op de Toekomst als pilot, zeggen Marleen Molenaar en Ed Engelkes iets over de Ajax Vrouwen en hun aspiraties voor het kampioenschap, droomt Menno Pot in zijn column over het Olympisch Stadion en David Endt vergelijkt op zijn beurt Ajax met PSG.

Clubnieuws 6 verschijnt rond 16 oktober.

Tijn Middendorp
Eindredacteur