Menu
Clubnieuws 7

Clubnieuws 7

Wat zijn performancetrainers? Judoka Guillaume Elmont en polsstokhoogspringer Christian Tamminga leggen dat uit in het laatste Ajax Clubnieuws van het jaar.

Ook hoe zij bij Ajax zijn gekomen, wat een performancetrainer precies doet ("meer dan alleen trainen") en hoe hun aanpak is. "Het is een totaalpakket dat we per speler invullen. Het gaat erom zo min mogelijk blessures te krijgen en zo fit mogelijke spelers op het veld te hebben." Werkt deze aanpak? "Zeker, al zijn we pas een paar jaar bezig. Als je dit echter tien jaar vast weet te houden, weten we zeker dat je allround spelers opleidt met steeds meer doorstroming naar het eerste tot gevolg."

Voorzitter Hennie Henrichs heeft redenen om blij te zijn met het feit dat Ajax binnen een NV ook nog een echte vereniging is. Hij refereert aan Engeland waar clubs zijn overgeleverd aan investeerders en lieden die ‘last’ hebben van teveel geld, en daardoor niet meer ‘baas in eigen huis’ kunnen zijn.

Rinus Michels begon 50 jaar geleden aan een begin van een geweldig tijdperk. Niet alles verliep gelijk even voortvarend maar het betekende wel het begin van mooie nationale en internationale successen.

Bij Jong Ajax raakt Richairo Zivkovic steeds meer op schot terwijl Michel Kreek zegt zich ‘een echte clubman’ te voelen, in de rubriek 'Het Ajax-gevoel van'.

Verder wordt aandacht besteed aan de 69e Reünie van de Bordjesclub, de Talentenfabriek en de Ajax Vrouwen die nieuwkomers Loïs Oudemast en Alex Melin naar voren halen onder de titel: 'een sandwich met pindakaas en jam'.

Natuurlijk komt via de Ajax Foundation ‘de schitterende run’ voor het goede doel rond de Amsterdam ArenA aan bod, evenals de prestaties van het zaterdag-seniorenvoetbal en zijn in de afgelopen maand op de Toekomst 'de kaarten geschud en de wijn geproefd'.

Dit en meer komt u tegen in Clubnieuws 7 dat rond 27 november in de bus ligt.

Tijn Middendorp, eindredacteur


Christian Tamminga Christian Tamminga