Menu
Coach Otto ziet kansen voor AEGON

Coach Otto ziet kansen voor AEGON

Zes dagen na de Klassieker Lucky Ajax - oud-Feyenoord stond er voor de Ajacieden alweer een topduel op het programma. Dit keer stonden er geen (voormalige) voetbalprofs, maar zakelijke professionals tegenover de sluwe Amsterdammers. AEGON stapte na een uur als morele winnaar van het veld. Al had die ploeg wel met 8-2 verloren.

Dat er geen toeschouwers op de wedstrijd tussen Lucky Ajax en AEGON waren afgekomen, werd met een kwinkslag becommentarieerd. ,,Dit is natuurlijk een risicowedstrijd. Die moeten zonder publiek worden afgewerkt", grapte gelegenheidscoach Heini Otto, die zijn spelers vorig jaar aan een pittige clinic had onderwerpen. Maar aan het einde van de wedstrijd, stroomde de gehele A-selectie van Ajax uit het restaurant van de Toekomst en waren er tóch - al was het maar heel even - nog tientallen supporters getuigen van het duel.

AEGON-vertegenwoordigster Shirley stond tijdens de warming-up, net als de spelers zelf, met een lach op haar gezicht langs de lijn. Later zou ze plaats nemen in de dug-out om haar team vanaf die plek te observeren. ,,Dit zijn bestuurders van de top intermediars", verklaart ze de geselecteerden. ,,Vorig jaar hebben we een clinic gehouden en dat was de opmaat naar deze wedstrijd. We zouden proberen om een wedstrijd tegen Lucky Ajax te spelen en dat is gelukt."

Heini Otto coacht 'zijn jongens' naar een knap resultaat. Heini Otto coacht 'zijn jongens' naar een knap resultaat.

Mister Ajax Sjaak Swart had weer een aardig team kunnen samenstellen. ,,Er zitten best wat jonkies bij", schrok men bij AEGON toch wel enigszins. Die schrik bleek terecht, want Danny Muller, Tarik Oulida (na een prachtige pass van Kenneth Perez) en Nordin Wooter zette het team na iets meer dan tien minuten spelen op 3-0. Dat noopte de coach tot serieuze maatregelen. Na een kwartier kwam zijn hele reservebank het veld in, maar stapte niet hetzelfde aantal spelers buiten de lijnen. Dus vervolgde het team met 13 tegen 11 de wedstrijd. Niet dat het te merken was overigens.

Man van de wedstrijd aan AEGON-kant was doelman Marcel van Leeuwen, die schitterende reddingen had op inzetten van Wooter. Aan het einde van de eerste helft moest hij echter wel nog twee keer capituleren op doelpogingen van Perez en Oulida, 5-0.

Na rust kreeg Lucky Ajax bovendien nog versterking van Ronald de Boer. Desalniettemin bleef Otto optimistisch over de kansen van zijn team. ,,Ik zie echt mogelijkheden", motiveerde de voetbaltrainer zijn manschappen net voor de tweede helft. En jawel, nadat Muller, De Boer (fraai lobje) en Perez de score naar 8-0 hadden getild, kwam de opnieuw dertien man tellende uitploeg terug in de wedstrijd. Hans Huizing leverde al een waarschuwingsschot af, waarna Ruud Patoir de 8-1 aantekende en Rob (in de lijst opgenomen als niet-voetballer, maar die toch binnen de lijnen verscheen) zelfs 8-2 kon maken. Het ontlokte de enthousiaste coach tot de triomfantelijke uitspraak: ,,We hebben die belangrijke uitgoal!" Ook de spelers van AEGON konden prima leven met de uitslag. Na het laatste fluitsignaal gingen vooral hun handen in de lucht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dick Schoenaker en Kenneth Perez kijken toe bij de balbehandeling van een AEGON-speler. Dick Schoenaker en Kenneth Perez kijken toe bij de balbehandeling van een AEGON-speler.
Nordin Wooter krijgt felle tegenstand. Nordin Wooter krijgt felle tegenstand.
De lach week geen tel van het gezicht van Kenneth Perez. De lach week geen tel van het gezicht van Kenneth Perez.
Mister Ajax Sjaak Swart heerst en verdeelt. Mister Ajax Sjaak Swart heerst en verdeelt.