Menu
Codemasters presenteert Ajax Club Football 2005

Codemasters presenteert Ajax Club Football 2005

Codemasters presenteerde vrijdag in de ArenA de nieuwste editie van het computerspel Ajax Club Football 2005. In de Ajax videogame zijn alle Ajacieden zeer realistisch weergegeven en hebben de gamers nu nog meer mogelijkheden. Enkele Ajax-spelers probeerden meteen het spel uit.

Codemasters presenteerde vorig jaar voor het eerst de videogame waarin de spelers kunnen kiezen uit 250 Europese clubs. Het spel kan worden gespeeld op PlayStation 2 en Xbox en dit jaar voor ook op de PC.

De 2005-versie, met de laatste spelerswisselingen bij Ajax zoals de komst van Mauro Rosales al erin opgenomen, heeft een verbeterde gameplay en meer opties, zodat het spel sneller wordt. Vanaf vandaag is het spel op de markt.

,,Voetbal is emotie, passie'', zei de General Manager van Codemasters Jurrie Hobers. ,,Die passie zorgt voor een sterke binding met de clubs en we hebben alleen voor topclubs gekozen voor dit spel.''

Ajax Club Football 2005 heeft een nieuwe 'look & feel' en de tenues van de spelers zijn ook helemaal 'up to date' met de nieuwste adidas-kleding.

Codemasters was dit seizoen enige tijd met cameraploegen aanwezig in en rond de ArenA en de sfeerbeelden die er zijn gemaakt, werden verwerkt in het spel.

Zo kan iedere gamer zijn werken aan zijn 'skills' door met zijn speler te oefenen op een zeer realistische versie van het trainingsveld van Ajax. Net als in de jeugdopleiding van Ajax is ook bij dit spel training onontbeerlijk om goed te presteren in de wedstrijden. Zoals de voetballers op het veld hun vrije trappen oefenen, kunnen ook de electronische atleten werken aan het laten krullen van hun vrije trap.

In Ajax Club Football 2005 zit ook een aantal scenario's verwerkt. Spelers kunnen in oude wedstrijden 'instappen' en proberen om een moeilijke wedstrijd alsnog tot een goed einde te brengen. Dus misschien kunnen de gamers Ajax nu wel thuis van AC Milan laten winnen.

Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Tomás Galásek, Nigel de Jong en Daniël de Ridder kwamen het nieuwe spel met graagte uitproberen. Nigel de Jong koos - natuurlijk - voor Arsenal als tegenstander van Ajax en leidde de Amsterdamse formatie al snel naar een 2-0 voorsprong. ,,Ik heb op dat veld gescoord, zie ik'', zei Daniël de Ridder die op de PlayStation 2 naast De Jong de game probeerde met Tomás Galásek als zijn opponent.

Het spel Ajax Club Football 2005 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 2, Xbox en de PC.

Kijk hier voor meer informatie over de game .

Bestel nu!