Menu
Colin en Leonardo nog twijfelgevallen

Colin en Leonardo nog twijfelgevallen

Het is onzeker of Ajax zondag tegen NEC gebruik kan maken van Jurgen Colin en Leonardo. Beide spelers verschenen donderdag op het trainingsveld, maar hebben nog wel last van hun knie.

Jurgen Colin en Leonardo trainden donderdag nog apart van de groep. Jurgen Colin en Leonardo trainden donderdag nog apart van de groep.

Naast de twijfelgevallen Colin en Leonardo kan Adrie Koster zondag in ieder geval niet beschikken over John Heitinga. Hij zit tegen NEC een schorsing uit. ,,Als blijkt dat Colin niet inzetbaar is, hebben we in verdedigend opzicht nog maar heel weinig mogelijkheden”, sprak Koster donderdag tijdens de persconferentie zijn zorgen uit. ,,Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel zijn ook nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen NEC. We hopen overigens wel dat Thomas maandag met Jong Ajax weer een paar speelminuten kan pakken.”

Tegen NEC kan het in defensief opzicht een kwestie van improviseren worden. Koster overweegt, als Colin niet inzetbaar is, Hedwiges Maduro centraal in de verdediging te posteren. De kans bestaat ook dat een verdediger van Jong Ajax meereist naar Nijmegen. ,,Het wordt puzzelen", aldus de hoofdcoach.

Adrie Koster kan zondag niet beschikken over de geschorste John Heitinga. Adrie Koster kan zondag niet beschikken over de geschorste John Heitinga.

Edgar Davids behoort zondag wel weer tot de selectie. De middenvelder werd woensdag in de bekerwedstrijd tegen NAC gespaard. Zonder de Pitbull werd titelverdediger Ajax keihard het toernooi uitgeknikkerd: 4-2. ,,Een elftal mag nooit op één iemand leunen, maar Edgar werd gisteren duidelijk gemist”, gaf Koster aan. ,,Hij is ontzettend belangrijk in de coaching. Je zag tegen NAC dat het daar echt aan ontbrak.” Naast Davids keert ook Jan-Arie van der Heijden weer terug in de selectie. Hij is hersteld van een teenblessure en trainde donderdag volop mee.

Ongeacht de samenstelling van zijn selectie verwacht Koster zondag tegen NEC een zware wedstrijd. ,,NEC heeft niets te verliezen. Voor eigen publiek zullen ze meteen vanaf de eerste minuut vol erop klappen. Ajax maakt altijd iets los bij tegenstanders. We zijn gewaarschuwd.”

NEC - Ajax live op je pc zien?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal.>>b>