Menu
Collectie Rinus Michels Zaal uitgebreid

Collectie Rinus Michels Zaal uitgebreid

Peter Michels heeft woensdag een aantal bezittingen van zijn overleden broer Rinus Michels aan Ajax overhandigd. Onder meer Michels’ ridderorde, erelidmaatschap van Ajax en oorkonde van de KNVB hebben een fraaie plaats in de Rinus Michels Zaal in de Amsterdam ArenA gekregen.

Vijf jaar na het overlijden van Rinus Michels vond zijn broer Peter het een goed moment om een aantal unieke bezittingen van de Ajacied, die Ajax als speler en trainer diende, aan de club over te dragen. ,,Ik vond dat meer mensen ervan moeten kunnen genieten. In deze speciale vitrine komt het wat mij betreft goed tot uiting. Dat is leuk voor de gasten die tijdens Ajax-wedstrijden in deze ruimte verblijven, maar ook mooi voor mijn overleden broer. Dit verdient hij.”

In de Rinus Michels Zaal overhandigde broer Peter (77) de ridderorde, het erelidmaatschap van Ajax en de oorkonde van Michels’ bondsridderschap van de KNVB aan Thijs Lindeman, die het namens de Erfgoedcommissie van Ajax in ontvangst nam. Bij de overhandiging schoot Lindeman nog een mooie anekdote te binnen. Toen Michels (264 wedstrijden en 122 doelpunten voor Ajax) jaren geleden de naar hem vernoemde zaal persoonlijk opende, sprak hij de woorden: ‘Heel leuk dat ze zo’n mooi stadion om mijn zaal hebben gebouwd.’

Met een goed en trots gevoel laat Peter Michels de persoonlijke bezittingen van zijn broer bij Ajax achter. ,,Het is leuk en mooi, maar mijn eigen herinneringen zijn natuurlijk een stuk complexer en wijder dan wat hier in de vitrine staat. Als broer heb ik hem natuurlijk mijn hele leven meegemaakt, ook buiten het voetbal”, zegt de Amsterdammer met dezelfde kenmerkende stem als zijn wereldberoemde broer. ,,Bovendien had hij veel meer met voetbal dan ik. Hij was succesvol voetballer en trainer. Ik vind het allemaal wel aardig, maar meer ook niet.”

Binnenkort meer over Rinus én Peter Michels op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

'Dit is mooi voor mijn overleden broer. Dit verdient hij.' 'Dit is mooi voor mijn overleden broer. Dit verdient hij.'
Peter Michels in gesprek met Ajax TV. Peter Michels in gesprek met Ajax TV.