Menu
Column Cillessen: Vooruit kijken

Column Cillessen: Vooruit kijken

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Anouk Hoogendijk wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Jasper Cillessen.

We genieten nog een paar dagen van de winterstop. Het was lekker om even twee weken vrij te zijn. Vanaf maandag gaan we ons voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp in Turkije gaat de focus weer volledig op Ajax. Er staat ons direct al een mooie maand te wachten. Zo beginnen we 10 januari met een oefenwedstrijd tegen de Turkse topclub Galatasaray. Daarna wachten binnen een paar dagen twee mooie thuiswedstrijden tegen PSV (competitie) en Feyenoord (beker). En eind februari is het vervolgens tijd voor dubbele confrontatie met FC Salzburg in de UEFA Europa League. Hopelijk kunnen we zo lang mogelijk op drie fronten actief blijven.

Nog even terug naar het afgelopen jaar. Uiteraard was 2013 voor mij een bijzonder jaar. Ik ben eind september eerste keeper van Ajax geworden en heb ook mijn debuut in het Nederlands elftal mogen maken. Uiteraard koester ik die twee dingen enorm. Dit is wat je uiteindelijk wil bereiken als sportman. Toch moet je niet te lang terugkijken. Het gaat immers altijd om de eerstvolgende wedstrijd. Die is het belangrijkst en bepaalt uiteindelijk ook met wat voor gevoel we in de competitie, de beker of de Europa League verder gaan. De ene wedstrijd hangt altijd weer met de andere samen. Daarom is het belangrijk dat we niet verzaken. Nooit.

Ik heb nooit moeite om mezelf te motiveren. Sterker nog; ik wil alles uit mezelf halen. Om die reden werk ik iedere dag keihard op de training. Mede dankzij Kenneth Vermeer, die mij scherp houdt. Heel even heeft hij getreurd om de beslissing dat hij niet langer eerste keeper was, maar inmiddels is hij weer de oude. Onder leiding van onze bloedfanatieke keeperstrainer Carlo l’Ami proberen we elke dag beter te worden. Carlo houdt niet van verzaken. En dat komt mooi uit, want daar houden we allemaal niet van.

Ook dit jaar wil ik weer mooie dingen met Ajax bereiken. Wie weet komt er ook wel een mooie zomer met Oranje aan, maar dat hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Ik moet gewoon eerst mijn stinkende best met Ajax doen en dan komt de rest hopelijk vanzelf. Maar voorlopig staat alles eerst in het teken van ons doel: kampioen worden.

Eerdere columns