Menu
Column Liza van der Most

Column Liza van der Most

Iedere weeks schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Van der Most sluit de columnreeks voor seizoen 2014-2015 af.

Mijn laatste column alweer. Het seizoen is erg snel voorbij gegaan. Het is een vol jaar geweest. Door het WK moesten we vaak drie wedstrijden in twee weken spelen, waarna er weer een interlandperiode aanbrak. Dat was best pittig.

Helaas hebben we met de Ajax Vrouwen het seizoen niet goed afgesloten. Het verlies van de bekerfinale is nog altijd een gevoelig onderwerp. Toen ik vorige week op het trainingskamp van het nationale team al die meiden van Twente zag lopen, moest ik toch even op mijn lip bijten. Het blijft zonde dat we geen prijs hebben gewonnen.

Het seizoen hebben we inmiddels met de selectie onderling positief afgesloten. We hadden een uitje met het team in het Vondelpark. Natuurlijk hebben we daar onderling over het seizoen gesproken, maar het moest vooral gezellig blijven. Een echte evaluatie is er wat dat betreft nog niet geweest, maar ik denk dat iedereen beseft dat het niet goed genoeg was.

Voor een aantal teamgenoten breekt nu een heel spannende periode aan: het WK. Helaas ben ik zelf niet geselecteerd. Dat is natuurlijk jammer, want bij het debuut van Oranje op een WK had ik graag van de partij geweest. Maar ik ben ook realistisch. De afgelopen maanden zat ik al niet bij de selectie, dus er moest een wondertje gebeuren om toch mee te mogen.

Tot 6 juni, de dag van de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, zou ik nog opgeroepen kunnen worden bij blessures. Ik sta immers op de reservelijst. De komende tijd probeer ik mezelf nog fit te houden, hoewel ik me realiseer dat de kans op een oproep klein is. Op 6 juni beginnen we ook bij Ajax weer. We trainen dan drie weken en hebben vervolgens vier weken vakantie, voordat het seizoen weer begint.

Mijn intentie is om bij Ajax te blijven, maar de komende tijd zal duidelijk worden hoe iedereens toekomst eruit ziet. Ik verwacht dat er in het nieuwe seizoen wel wat dingen zullen veranderen. Het wordt het vierde seizoen van de Ajax Vrouwen. De afgelopen twee seizoenen wilden we graag kampioen worden en dat is niet gelukt. Ik kan me dus goed voorstellen als de trainer dingen anders wil gaan doen.

Ondanks dat ik niet geselecteerd ben, ga ik het WK zeker volgen. Er zijn genoeg meiden waarvan ik het leuk vind om ze te zien spelen. Bovendien: hoe vaak maak je nu een WK met Oranje mee? Het wordt zwaar, maar de groepsfase overleven moet haalbaar zijn. Vervolgens hangt het erg af wie je als volgende tegenstander treft. Ik wens de meiden in ieder geval veel succes.

Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees