Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax – Roda JC.

Marco van Basten: 'Vanmiddag telt één ding: winnen van Roda JC'. Marco van Basten: 'Vanmiddag telt één ding: winnen van Roda JC'.

Beste Ajacieden,

Met veel plezier heet ik jullie welkom bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Vandaag gaan we hier, thuis in de ArenA, beginnen aan de competitie. Natuurlijk speelden we twee weken geleden de eerste competitiewedstrijd uit in Tilburg. Die wedstrijd moeten we niet vergeten. Hoewel het een vervelend begin van het seizoen was en we misschien niks liever zouden willen dan die wedstrijd wel vergeten, kunnen we dat niet doen. Deze wedstrijd geeft aan dat we nog een aantal stappen moeten maken. Maar tegelijkertijd moeten we ons niet van de kaart laten brengen door één wedstrijd. We moeten er lering uit trekken en we willen er op een bepaalde manier voordelen uit halen. Voordelen en kennis die we tijdens de komende belangrijke andere eerste wedstrijden van dit seizoen goed kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld tijdens de eerste thuiswedstrijd van vandaag. Roda JC is een sterke tegenstander. Deze club uit Kerkrade heeft zich vorig jaar goed op de kaart gezet en wij staan uiteraard op scherp om dit goed voetballende team te verslaan. Of tijdens de eerste UEFA Cupwedstrijd die we spelen op donderdag 18 september in Belgrado. Dat is de eerste wedstrijd tegen FK Borac, de return spelen we op 2 oktober in de ArenA. Vervolgens spelen we op zondag 21 september in de Kuip alweer de eerste Klassieker van dit seizoen. Vlak daarna, op donderdag 25 september spelen we de eerste KNVB Bekerwedstrijd, thuis tegen FC Utrecht.

Een andere eerste keer is het spelen op deze grasmat. Zoals jullie waarschijnlijk weten vind ik het erg belangrijk dat we in ons stadion een goede grasmat hebben liggen. Het is voor het team van groot belang dat zij op een goede ondergrond spelen die elke wedstrijd hetzelfde is. Ik heb mij door de mensen die erover gaan goed laten voorlichten en de grasmat van vandaag is volgens de kenners een hele degelijke ondergrond.

Tot slot is het weer de eerste keer dat het supportershome open is bij een thuiswedstrijd. Ik vind het een goede zaak dat supporters weer in hun home terecht kunnen voor en na de thuiswedstrijden. Maar ook rondom de trainingen is het supportershome geopend en zijn de supporters welkom om de trainingen te bekijken en als ze willen na afloop een handtekening te vragen aan één van de spelers.

De nederlaag in Tilburg, het drukke programma en het supportershome zijn belangrijk, maar vanmiddag telt één ding: winnen van Roda JC.

Marco van Basten