Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanavond: Ajax - FC Groningen.

Beste Ajacieden,

Welkom vandaag bij een erg interessante wedstrijd. Ajax – FC Groningen is een duel waar de echte voetballiefhebber ongetwijfeld aan zijn trekken zal komen. FC Groningen heeft in de eerste weken van de competitie van zich doen spreken, niet alleen door de resultaten maar ook door de spelopvatting.

Na de interlandverplichtingen van veel van onze spelers, zijn we sinds afgelopen donderdag zijn we als ploeg weer compleet. Het is eervol veel internationals te hebben maar er zijn ook schaduwzijden want het liefst train je toch met een zo volledig mogelijke groep.

De oplettende Ajacied is het niet ontgaan dat er in de ArenA wordt geprobeerd om met kunstlicht de kwaliteit van de grasmat te verhogen. Het is een opnieuw een aanwijzing dat er alles wordt gedaan om de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk te laten zijn.

In de voorbije periode heeft Ajax ook weer een oude bekende in de armen gesloten. Hans Vonk was beschikbaar om onze keepers staf op peil te houden. Dat is nodig met het oog op de blessure van Maarten Stekelenburg. Na een aantal jaar in Zuid Afrika bij Ajax Cape Town actief te zijn geweest is Vonk blij en gemotiveerd om bij Ajax weer dagelijks aan de slag te kunnen gaan. Zijn kwaliteit is bekend en aan ervaring heeft Hans al helemaal geen gebrek.

Tweeënhalve week na onze laatste wedstrijd in de ArenA is het nu weer zover: Ajax – FC Groningen, een wedstrijd die het predikaat topper verdient en waar ik u allen veel plezier en succes bij toewens.

Marco van Basten