Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax - ADO Den Haag.


Beste Ajacieden,

Welkom bij de laatste wedstrijd van 2008. Met de wedstrijd tegen ADO Den Haag sluiten wij ook de eerste seizoenshelft af. Om met het bekende ‘goede gevoel’ de winterstop in te gaan, is het zaak dat we deze wedstrijd en daarmee het jaar 2008 met winst afsluiten.

Met de jaarwisseling in zicht mag er een korte terugblik op de afgelopen maanden zijn. Hoewel de uitschakeling in het nationale Bekertoernooi een streep door de rekening was, ben ik niet ontevreden over de gang van zaken. Het is duidelijk dat we op verschillend terrein nog veel winst kunnen boeken en mijn verwachting is dat het team zich in de komende maanden verder zal ontwikkelen en zeker mee zal blijven doen in de titelstrijd.

We hadden onszelf ten doel gesteld te overwinteren in Europa en dat is gelukt. We hebben ons in een sterke poule van onze goede kant laten zien met de gewonnen uitwedstrijd tegen HSV als hoogtepunt. In februari van het nieuwe jaar komt het internationale voetbal weer op gang met voor ons de dubbele confrontatie met Fiorentina. Op zich zijn dat momenten om met een speciaal gevoel naar uit te kijken.

De meeste aandacht gaat evenwel uit naar de competitie, om te beginnen naar de confrontatie van vanmiddag met ADO Den Haag. Uit eigen ervaring, maar ook met de kennis van het recentere verleden weet ik dat ADO Den Haag een moeilijke tegenstander kan zijn. De terugkomst op het hoogste niveau begon met een aantal uitstekende prestaties en de ambities van de club liggen hoog, waarbij het eigenlijk niet meer dan logisch is dat een stad als Den Haag steevast in de Eredivisie vertegenwoordigd is. Het is zaak dat we ons niet laten misleiden door de bescheiden positie die ADO Den Haag op dit moment in neemt.

Voordat ik dit voorwoord afsluit en de bal aan het rollen gaat, hecht ik er waarde aan om onze aanhang heel hartelijk te danken voor de uitstekende steun die het team in de voorbije maanden kreeg. De ondersteuning was zowel fanatiek, aanhoudend als creatief. En dus stimulerend. Er is een mooie wisselwerking gegroeid tussen de supporters en de spelers en ik reken er op dat de ontstane band niet alleen vandaag maar ook in de tweede helft van het seizoen effect zal hebben.

Tenslotte wens ik iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2009!
Marco van Basten