Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax - PSV.

Beste Ajacieden,

Van harte welkom in het stadion. Vandaag spelen we de competitiewedstrijd tegen PSV. Volgens de historie een lastige en interessante wedstrijd. Dit seizoen hebben we thuis, met jullie steun, een aantal goede wedstrijden gespeeld. Vandaag hopen we dat we wederom op jullie support kunnen rekenen.

Zoals jullie waarschijnlijk weten kampt een aantal spelers uit onze selectie met blessures. Dat is erg vervelend. De speler die het kortst geleden geblesseerd raakte is Klaas Jan Huntelaar, hij liep een blessure op aan zijn linkerenkel. Hij kan hierdoor vandaag niet meespelen. Het is voor alle topsporters vervelend om geblesseerd te zijn; als profvoetballer wil je maar één ding, en dat is voetballen. Het is belangrijk dat wij ook geblesseerde spelers steunen. Juist tijdens hun herstel kunnen sporters steun gebruiken. Op die manier kunnen ze na hun revalidatie weer met vertrouwen terugkeren op het veld. Het is als trainer ook vervelend om goede spelers te moeten missen. Maar, het is ook goed om te onthouden dat de selectie juist om deze reden niet uit precies 11, maar uit meer spelers bestaat. Er is duidelijk gebleken dat we over een goede selectie beschikken, met spelers die elkaar kunnen vervangen. Er staat vandaag een degelijk en fris elftal dat, samen met jullie natuurlijk, de strijd met PSV aan zal gaan.

Het is een drukke periode met veel wedstrijden. Volgende week reizen we af naar Alkmaar om in de competitie tegen AZ te spelen en de week die daarop volgt treffen we in Duitsland Hamburger SV in het UEFA Cuptoernooi. Dat zijn twee belangrijke uitwedstrijden. Op de laatste dag van deze maand, zondag 30 november spelen we weer een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ik hoop vandaag weer, op de fantastische manier zoals we dat dit seizoen van jullie gewend zijn, veel van jullie te horen. En ik hoop jullie bij de wedstrijd tegen Utrecht weer welkom te mogen heten!

Marco van Basten