Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax - NEC.

Beste Ajacieden,

Het seizoen is in volle gang en men kan zonder meer van een enerverend Eredivisiespektakel spreken. Kijk maar naar de ranglijst, die biedt een weinig traditionele aanblik. Vandaag treden we aan tegen NEC, een club die de goede eindfase van het vorig seizoen voortzet, het nationaal uitstekend doet en ook nog in Europa actief is. Dat NEC de poulefase van het UEFA Cuptoernooi heeft bereikt, is goed voor zowel de club zelf als voor het Nederlandse voetbal.

Wij hebben weer een drukke week achter de rug en dat zal in de komende maanden geen uitzondering zijn. Vorige week speelden we de avondwedstrijd tegen FC Groningen. Vervolgens reisden we naar Engeland om het tegen Aston Villa op te nemen. Ik ga niet op de wedstrijden terugblikken maar ik wil wel iets kwijt over onze aanhang. Tegen FC Groningen was de ondersteuning opnieuw geweldig. Er was van meet af aan een geweldige stemming in het stadion. Het was een formidabele steun voor ons elftal, absoluut voor herhaling vatbaar, supporters en elftal waren een!

Terug naar de wedstrijd van vandaag. De opdracht is onveranderd 'winnen' en natuurlijk het liefst met aansprekend voetbal. Wie op NEC heeft gelet, weet dat de Nijmegenaren hun punten met een juiste spelopvatting hebben behaald, en dat zij ook vanmiddag hun aandeel in de wedstrijd zullen opeisen. Aan ons de taak om vanuit kwaliteit en instelling de overhand te hebben. Met de voorbeeldige support van onze aanhangers als extra wapen moet dat kunnen lukken. Al met al zal het een interessante middag te worden. Daarna richten wij het vizier op de competitiewedstrijden tegen Heracles, FC Twente en Sparta Rotterdam en op de Bekerwedstrijd in en tegen Volendam.

Ik wens u allen een succesvolle en dus fijne middag in de ArenA.

Marco van Basten