Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanavond: Ajax - NAC.


Beste Ajacieden,
Het einde van de eerste seizoenshelft nadert en we kunnen rustig stellen dat er een hoop is gebeurd de afgelopen tijd. We hebben veel wedstrijden gespeeld, in de competitie, in het nationale bekertoernooi en in het UEFA Cuptoernooi. Dat gebeurde met wisselend succes. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere prestaties, we hebben te maken gehad met blessures (en gelukkig ook met spelers die weer fit zijn teruggekomen) maar de eerste plaats op de ranglijst is nog steeds in zicht.
In de huidige competitie is iedere wedstrijd een test, een duel dat zijn eigen invalshoek en belang heeft. Als er in de voorbije periode iets duidelijk is geworden, dan is het dat veel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Ook de tegenstander van vrijdagavond, NAC Breda, toonde aan dat het een sterke eenheid kan zijn. Vorig seizoen presteerde NAC zeer goed en dit jaar is de hoge positie geen verrassing meer. Zoals altijd zullen wij met volle concentratie en inzet moeten spelen om ook deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Na dit duel richten we het vizier op de laatste wedstrijd in de groep van het UEFA Cuptoernooi, tegen Slavia Praag. Hoewel we al geplaatst zijn voor de volgende fase van het toernooi, is die wedstrijd van belang. We mikken op een zo hoog mogelijke kwalificering.
Ik heb wel vaker gezegd dat ons team van veelal jonge voetballers hard moet werken om zekerheden in te bouwen en zo progressie te kunnen boeken.
We willen beter en we kunnen beter, maar positief is dat er op alle fronten met plezier en overgave wordt gewerkt aan nog betere resultaten. Dat plezier komt onder andere ook door jullie, onze supporters. Het is me vanaf het moment dat ik als trainer van Ajax aan de slag ben gegaan, opgevallen hoe zeer jullie je laten gelden tijdens de wedstrijd en hoe belangrijk jullie voor ons zijn. Voor jullie inzet en onvoorwaardelijke steun wil ik jullie graag bedanken.
Voor nu wens ik iedereen twee fantastische voetbalwedstrijden in de Amsterdam ArenA!
Marco van Basten