Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax - Sparta.

Beste Ajacieden,

Vandaag spelen we alweer de tiende competitiewedstrijd van het seizoen. Ongemerkt zijn we alweer op bijna éénderde van het seizoen aangekomen.
Een mooie tegenstander vandaag: Sparta. Ajax en Sparta zijn clubs met een diepere status en historie. Negentig jaar geleden stond deze ontmoeting ook al op het programma! Die geschiedenis geeft extra glans aan de wedstrijd en het kan de verbeelding prikkelen, maar op het veld doet het minder ter zake. De realiteit is dat wij door moeten gaan met winnen in deze competitie waarin het opvalt dat zoveel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Opmerkelijk is de rangschikking in de Eredivisie. Die geeft aan dat er meerdere clubs zijn die goed voetbal spelen; zogenaamd gemakkelijke wedstrijden bestaan niet en ook onze opponent van vandaag, Sparta, verdient respect.
Na Ajax - Sparta volgt een interessant programma met bekervoetbal in en tegen Volendam en vervolgens de klassieke topwedstrijd tegen PSV, hier in de ArenA, en het duel met AZ, in Alkmaar. Alle wedstrijden vragen een optimale benadering. In de eerste plaats natuurlijk van de spelers maar daarnaast ook van het publiek. Wij prijzen ons gelukkig met de niet aflatende felle steun van onze fans. In voor- en tegenspoed is de support geweldig en dat verdient een compliment.
Wij zullen er ook vanmiddag alles aan doen om het gegeven vertrouwen van de supporters te honoreren met een fijne en succesvolle wedstrijd.

Marco van Basten