Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de UEFA Cupwedstrijd van vanavond: Ajax - FK Borac.

Beste Ajacieden,

Vandaag is het zover, we gaan de tweede wedstrijd van de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi spelen, thuis tegen FK Borac. Nadat we twee weken geleden in het stadion van Partizan speelden, waar relatief weinig toeschouwers erg veel enthousiasme voor hun ploeg lieten horen, beginnen we vanavond om 20.30 uur aan de return hier in de Amsterdam ArenA. Ik hoop dat het vanavond net zo sfeervol zal zijn als de laatste wedstrijden het geval was.

We strijden op drie fronten, waarvan de UEFA Cup er één is. De uitwedstrijd is dankzij de 1-4-overwinning goed gegaan en het is belangrijk dat we vanavond zorgen dat we ons plaatsen voor de poulefase. Die fase is ook interessant omdat je weer andere tegenstanders uit verschillende andere landen treft. Het is belangrijk voor de club in het algemeen, maar voor de spelers in het bijzonder, want zij moeten zich bij Ajax ook in Europa kunnen blijven ontwikkelen. Dat vind ik voor deze ploeg essentieel.

Hoewel weinig Ajacieden FK Borac kenden voor deze speelronde, is ook dit in de uitwedstrijd een bijzondere tegenstander gebleken en ik verwacht ook dat ze er vanavond vol voor zullen gaan. De motivatie in deze ploeg en de gedrevenheid zijn erg opvallend. In Belgrado hebben ze in elk geval laten zien dat ze elke minuut strijden voor de bal. Wij moeten waken voor onderschatting. Dat moesten we al in de uitwedstrijd, maar dat moeten we vanavond zeker, met de wetenschap dat we de eerste wedstrijd gewonnen hebben.

Marco van Basten