Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de bekerwedstrijd van vanavond: Ajax - FC Utrecht.

Beste Ajacieden,

Vanavond spelen we de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. We hebben met FC Utrecht een pittige tegenstander geloot. Een blik op de historie leert dat Ajax zeventien bekers heeft gewonnen. Van drie daarvan weet ik dat nog heel goed, want toen was ik er als speler zelf bij. Een KNVB Beker winnen is een bijzonder gevoel. Het fenomeen Bekertoernooi staat helemaal los van de competitie, alle clubs krijgen een kans. Het is een avontuur waarin winst en verlies in één enkele wedstrijd bepaalt of je afhaakt of je kansen behoudt en dat vraagt om een specifieke benadering.

Ajax speelt op drie fronten mee, in de Eredivisie, in Europa en, zoals vanavond, in het bekertoernooi. Hierdoor spelen we veel wedstrijden. Twee weken geleden speelden we tegen Roda JC een belangrijke wedstrijd. In die eerste thuiswedstrijd en we wilden de teller op drie punten zetten. Het is goed dat ons dat is gelukt. Op 18 september speelden in Belgrado onze eerste Europese wedstrijd. Het was een goede wedstrijd waarin we veel hebben aangevallen. Op 2 oktober spelen we hier, in de Amsterdam ArenA, de return, natuurlijk met als doel ons voor de poulefase van het UEFA Cuptoernooi.
Het gelijkspel tegen Feyenoord, afgelopen zondag, is op zich een goed resultaat in een Klassieker. Gezien het verloop van de wedstrijd en het feit dat we twee keer op voorsprong kwamen maar zeker omdat we door een onterecht toegekende strafschop ingehaald werden, is het jammer dat we niet met winst uit De Kuip vertrokken.
Dé remedie is de volgende wedstrijd te winnen. Én progressie boeken, stappen maken in de ontwikkeling van ons jonge elftal om tenslotte tot een constant niveau te komen.

De opeenvolgende wedstrijden in deze periode hebben allemaal hun eigen invalshoek en moeilijkheidsgraad. Ik ben blij dat jullie ons vanavond tegen Utrecht weer steunen.

Marco van Basten