Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanmiddag: Ajax - FC Utrecht.

Beste Ajacieden,

Na de UEFA Cupwedstrijd van afgelopen donderdag gaan we op deze zondag verder met de competitie. FC Utrecht is een tegenstander die wij in het Bekertoernooi al eerder ontmoetten en toen versloegen. Dat neemt niet weg dat het een team is waar wij rekening mee moeten houden. Vorige week heeft FC Utrecht laten zien wat het in zijn mars heeft. Hun klinkende overwinning op Vitesse is een waarschuwing.

Het klinkt als een cliché maar deze competitie maakt duidelijk dat geen enkele tegenstander zich zomaar gewonnen geeft. Volledige inzet is een vereiste om tot een goed resultaat te kunnen komen.

Over volledige overgave te spreken: het kan niet sterk genoeg benadrukt worden hoezeer de ondersteuning van onze fans voor het elftal een extra krachtbron is. Tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen PSV leverde het sfeerteam van de supporters een mooie en eervolle bijdrage aan het afscheid van Sjakie Wolfs. Het is geweldig de betrokkenheid te ervaren waarmee mensen, zoals de betreurde Sjakie Wolfs er één was, op waarde worden geschat.

In Hamburg lieten de meegereisde supporters ook duidelijk merken als een twaalfde man achter het elftal te staan.
Soms lijkt het seizoen nog maar net begonnen, maar de realiteit is dat de winterstop nadert. In december hebben we nog een paar interessante wedstrijden op het programma staan. Daarbij zijn drie thuiswedstrijden; tegen NAC Breda en ADO Den Haag voor de competitie en tegen Slavia Praag in het UEFA Cuptoernooi. Elke wedstrijd, uit en thuis, voor de competitie én in Europees verband, is van groot belang en wij rekenen daarbij op uw steun.

Marco van Basten