Menu
Column Marco van Basten

Column Marco van Basten

Marco van Basten heet voor aanvang van iedere thuiswedstrijd alle supporters welkom met een column. Lees hier zijn bijdrage voor de wedstrijd van vanavond: Ajax - MSK Zilina.

Beste Ajacieden,

Vandaag spelen we de tweede wedstrijd in het UEFA Cuptoernooi. Het is goed om te zien dat jullie weer gekomen zijn op deze koude donderdagavond. Gezien de clubs in onze poule zijn juist de thuiswedstrijden belangrijk om onze punten te halen. Vanavond ontvangen we de Slowaakse club MSK Zilina. Wat weten we van deze voetbalclub? Zilina is een oude club, opgericht in 1908 met een rijke historie. Ze doen het goed in hun eigen landelijke competitie en wonnen sinds 2000 al vier keer het landskampioenschap in Slowakije. Een geduchte tegenstander dus.

Zoals ik al eens eerder heb geschreven speelt Ajax mee in drie toernooien. Eén daar van is het toernooi van vanavond, de UEFA Cup. Aanstaande zondag spelen we in de competitie tegen Sparta Rotterdam. De donderdag daarna reizen we voor het KNVB Bekertoernooi af naar Volendam. In korte tijd spelen we dus drie interessante wedstrijden op drie verschillende niveaus.

We hebben nu negen dagen niet in de ArenA gespeeld. We speelden twee competitiewedstrijden in het oosten van het land. We reisden naar Almelo en naar Enschede. Het waren twee belangrijke uitwedstrijden en we zijn daarom heel erg blij dat we ze allebei gewonnen hebben.

Vandaag spelen we weer thuis en het is altijd fijn om te zien dat jullie weer zijn gekomen om ons aan te moedigen. Jullie hebben dit seizoen al vele malen laten zien dat jullie ondanks de kou voor een warme en motiverende sfeer in het stadion kunnen zorgen en zijn op die manier een echte twaalfde man! En op welk gebied wij ook aantreden, in de competitie, het UEFA Cuptoernooi of in het Bekertoernooi, de twaalfde man hebben wij altijd nodig.

Aanstaande zondag, bij de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam, hoop ik jullie daarom weer te kunnen begroeten.

Marco van Basten