Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen AC Milan alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Welkom bij de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de UEFA Champions League. Ajax - AC Milan. Iedereen bij Ajax is er blij mee en trots op dat we dit bereikt hebben. De loting heeft geleid tot een loodzware poule, maar anderzijds zijn het geweldige affiches.

Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal, zo luidt het cliché. En ook dit cliché klopt. Evander Sno heeft vorige week het ziekenhuis verlaten. Waar we nog niet zo lang geleden erg schrokken bij de hartritmestoornissen op het veld en opgelucht waren dat hij het overleefd heeft, zijn we inmiddels een paar stappen verder en erg blij voor hem dat hij zijn voetballoopbaan kan voortzetten. Toen ik hem opzocht in het ziekenhuis viel me op dat hij ontzettend veel steunbetuigingen heeft gekregen uit verschillende hoeken. Dit heeft hem een heel goed gevoel gegeven. En de uiteenlopende dingen die de spelers en de supporters voor hem hebben gedaan zijn tevens het bewijs dat Ajax een fantastische club is.

Onze eerste stappen in de UEFA Champions League sinds jaren zijn we niet vergeten, al willen we dat misschien wel. Real Madrid was veel beter en Ajax had, op Maarten Stekelenburg na, een offday. In veel opzichten een leerzame avond. Vanavond kunnen we laten zien dat het verschil met de topclubs uit de grote en rijke landen weliswaar aanwezig is, maar niet zo groot is als in Madrid. Gesteund door een volle ArenA en met Jan Vertonghen en Luis Suarez erbij zijn we tegen AC Milan in elk geval sterker dan twee weken geleden. De verwachting is dat als je tien wedstrijden tegen AC Milan speelt, je tegenwoordig als Nederlandse topploeg de meeste wedstrijden zult verliezen. Het salarishuis van onze tegenstander van vanavond is precies het dubbele van onze totale jaaromzet. Maar we zijn Ajax en we zijn ambitieus, dus gaan we er vanavond alles aan doen om voor een goed resultaat te zorgen.

Beide ploegen kennen een rijke historie, ook waar het gaat om onderlinge wedstrijden. Niemand is de UEFA Champions Leaguefinale van 1995 vergeten. Daarnaast behaalden Ajacieden als Marco van Basten en Frank Rijkaard hun grootste successen bij AC Milan. Vanavond begroeten we de ex-Ajacieden Clarence Seedorf en Zlatan Ibrahimovic.

Het is een goed teken dat alle passe-partouts zo snel uitverkocht waren. Het grootste deel ging naar de groep die het wat ons betreft het meest verdient: de seizoenkaarthouders. Het is voor ons belangrijk om de steun te hebben van de meest trouwe en fanatieke groep supporters.

Ik hoop dat iedereen vanavond geniet van deze thuiswedstrijd. Amsterdam heeft eindelijk weer een UEFA Champions Leaguewedstrijd! Heel veel plezier vanavond.

Rik van den Boog
Algemeen directeur