Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen PSV alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Zoals gebruikelijk heet ik iedereen langs deze weg van harte welkom in de Amsterdam ArenA. Er staat een zeer belangrijk duel op het programma: Ajax - PSV. Er gebeurt van alles in de top van de ranglijst. Door de eerste nederlaag van het seizoen van FC Twente, vorige week bij NAC, is onze tegenstander van vanavond koploper in de Eredivisie. Helaas wisten wij niet van die misstap van FC Twente te profiteren; de nederlaag bij AZ kwam daarom extra hard aan. Vandaag krijgen we de kans om gedeeltelijk orde op zaken te stellen. Bij winst vanavond naderen we de Eindhovenaren tot drie punten. Bij verlies groeit het gat naar negen. Daarom belooft dit ‘zespuntenduel’ een spannend gevecht te worden.

Qua tijdstip nemen we alvast een voorproefje op de wedstrijd van aanstaande dinsdag. Dan is de aftrap ook om 20.45 uur. De tegenstander is dan de ‘Koninklijke’ uit Madrid. Juist nu is het essentieel dat we achter ons team gaan staan. Die steun hebben onze spelers momenteel extra hard nodig. Zij moeten hun zelfvertrouwen terugkrijgen, waardoor het op het veld beter gaat lopen. We winnen samen en we verliezen samen.

Sommige media berichtten dat er supporters bij de ArenA op de spelersbus stonden te wachten na de nederlaag in Alkmaar. Perceptie is dat het onrustig was bij terugkeer van het elftal. Daar was echter absoluut geen sprake van, er bleef slechts een handvol supporters wachten, de rest van de meegereisde fans verliet de ArenA meteen na aankomst. Het is maar hoe je het wilt zien. Natuurlijk was iedereen erg teleurgesteld. Ik ben trots op onze aanhang, en met mij vele anderen binnen Ajax.

Met slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden valt ook niet te ontkennen dat de prestaties de laatste weken zeer ondermaats zijn. Ondanks het feit dat het onrustig rondom Ajax is, zullen wij juist de rust bewaren. Wanneer we vanavond de drie punten in eigen huis houden ziet de wereld er weer heel anders uit. Gelukkig zijn er op sportief vlak ook positieve zaken te melden. Door de overwinning tegen BV Veendam in de strijd om de KNVB Beker, hebben we de achtste finales van het bekertoernooi bereikt. De volgende ronde spelen we tegen AZ, thuis. Die wedstrijd is de laatste officiële wedstrijd voor ons in 2010 en wordt gespeeld op donderdag 23 december om 20.45 uur. Het is een mooie kans om wat recht te zetten.

Als Jan Vertonghen vanavond op het veld staat is dat zijn 150ste officiële optreden in ons eerste elftal. Daar zullen we op korte termijn zeker bij stilstaan. Jan is al op jonge leeftijd uit België naar Amsterdam gekomen en ging zelfs nog in de Bijlmer naar school. Hij maakt geweldige stappen en we kunnen hem ondanks zijn leeftijd (23 jaar) een belangrijke en ervaren speler noemen. Een Ajacied om trots op te zijn. Ook hij is er op gebrand vanavond iets neer te zetten.

Voor velen onder ons is bij deze wedstrijd het gevoel van ‘erop of eronder’. Met z’n allen moeten we strijden om uit deze negatieve spiraal te komen. Heel veel plezier vanavond bij Ajax - PSV.

Rik van den Boog
Algemeen directeur