Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Hartelijk welkom bij Ajax in de Amsterdam ArenA. We spelen twee competitiewedstrijden in eigen huis, waarbij we het achtereenvolgens opnemen tegen Heracles Almelo en FC Groningen. Geen gemakkelijke wedstrijden. Beide clubs staan in het linker rijtje en zeker de Groningers hebben met het oog op Europees voetbal voor volgend jaar nog wat te winnen.

Als ik het resterende speelschema erbij neem zie ik dat het er voor ons ‘op papier’ gunstiger uitziet dan dat van onze naaste concurrenten PSV en FC Twente. Wij spelen dit seizoen alleen nog maar finales. Dit zeg ik natuurlijk omdat wij al onze competitiewedstrijden moeten winnen. Alleen dan maken we nog een goede kans om minimaal één plek hoger te eindigen dan onze huidige derde plaats.

Naast dat er veel gesproken wordt over het spannende slot van de competitie was onze club de laatste tijd ook op andere vlakken weer veelvuldig in het nieuws. Dat is vervelend want het brengt veel onrust met zich mee, maar het was onvermijdelijk. De gebeurtenissen volgden en volgen elkaar in snel tempo op, dus het heeft geen zin daar op deze plek uitvoerig bij stil te staan. Voor het actuele nieuws verwijs ik altijd naar onze eigen website www.ajax.nl.

Lang kon ik op deze plek spreken over het feit dat we op drie fronten strijden. Dat we de bekerfinale spelen is een feit, zondag 8 mei in Rotterdam tegen FC Twente. We rekenen op de maximale capaciteit van 17.500 Ajacieden in het stadion, al is het alleen maar om tegenwicht te bieden aan hetzelfde aantal fans dat ongetwijfeld uit het oosten van het land naar Rotterdam afreist. Dus ik roep een ieder op een kaartje te kopen, zodat we er met zijn allen een voetbalfeest van kunnen maken. In Moskou lieten wij het na om Spartak uit te schakelen, waarmee ons Europese avontuur ten einde is. Vervolgens verloren we in Den Haag zeer onnodig van ADO, waardoor we onze titelkansen zo goed als verspeeld hebben.

Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. Op vrijdag 18 maart, onze 111de verjaardag, hebben we het startsein gegeven voor de bouw van de Ajax Experience, dé interactieve voetbalbelevenis die nog dit jaar haar deuren opent op het Rembrandtplein in Amsterdam. Ajax en adidas zijn gestart met de bouw van het adidas miCoach Performance Centre, afgelopen week verrees de bijbehorende ‘blaashal’ op Sportpark de Toekomst. Ander positief nieuws is dat we het deelnemersveld voor de AEGON Future Cup bekend hebben kunnen maken. Met namen als onder andere Fluminense, Bayern München en Celtic belooft het weer een mooi paasweekeinde te worden, waarbij we veel toeschouwers verwachten. Kijk voor het volledige deelnemersveld op onze website. Ajax B1, winnaar van vorig jaar, is vanzelfsprekend ook van de partij op de tweede editie van dit grote internationale jeugdtoernooi.

Tot slot wil ik toch nog even terugkomen op de vaderlandse competitie. Goed nieuws is namelijk dat PSV en FC Twente het dit weekeinde tegen elkaar opnamen in Enschede. Twente won de wedstrijd zaterdagavond met 2-0. Bij winst op Heracles kunnen we in elk geval dichterbij PSV komen. Daarnaast spelen onze concurrenten ook nog mee voor de UEFA Europa League en hebben daardoor nog een zwaar programma. Het klinkt als een cliché, maar ik denk dat dit aan het einde van een zwaar seizoen wel degelijk in ons voordeel kan werken. Elke wedstrijd telt, te beginnen met deze twee thuiswedstrijden van 3 en 10 april.

Veel plezier bij de wedstrijden!

Rik van den Boog
Algemeen directeur