Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Roda JC alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

Twee belangrijke wedstrijden staan op het programma. De competitiewedstrijd tegen Roda JC en de return in de laatste voorronde van de UEFA Champions League tegen Dinamo Kiev. Twee totaal verschillende wedstrijden, maar in beide gevallen willen we een goed resultaat neerzetten.

Met Mounir El Hamdaoui en André Ooijer denken we de A-selectie compleet te hebben. De kans bestaat dat we nog afscheid nemen van spelers die weinig tot geen speeltijd krijgen, of dat we talenten verhuren zoals we de afgelopen jaren vaker hebben gedaan. Met als doel dat ze sterker terugkomen zodat ze waardevoller voor de A-selectie kunnen zijn. Als we op een creatieve manier, dus zonder transferkosten en met slimme financiële constructies, nog een spits kunnen aantrekken die als aanspeelpunt dan wel pinchhitter kan fungeren, dan laten we dat niet na. Dat we bieden op spelers die een transfersom moeten kosten, is onzin.

Niet alleen als algemeen directeur, maar ook als supporter van Ajax ben ik er trots op als ik spelers als Roly Bonevacia en Florian Jozefzoon hun debuut zie maken. Iedere supporter herinnert zich debuterende Ajacieden, de ene speler komt uiteindelijk beter terecht dan de andere. Maar het moment van debuteren is in alle gevallen bijzonder. Deze jongens, beiden nog geen 20, hebben een lange weg afgelegd om deze eerste minuten te mogen maken en hebben nog een lange weg te gaan om een volwaardig speler van het eerste elftal te worden. Ik ben er trots op dat onze jeugdopleiding steeds weer zulke talenten aflevert bij de A-selectie.

We hebben in onze begroting rekening gehouden met het spelen van Europa Leaguevoetbal. Financieel gezien is plaatsing voor de groepsfase in de UEFA Champions League dus wat ze in het bedrijfsleven een ‘upswing’ noemen. We zijn een voetbalclub en iedereen, niet alleen de spelers, wil sportief gezien het hoogst haalbare. Dat is de Champions League. Na de 1-1 in Kiev zitten we zó dicht bij de poulefase van de UEFA Champions League, dat we met z’n allen op woensdagavond onze ploeg moeten helpen door als één blok achter ze te gaan staan.

Ik wens jullie zowel zaterdag- als woensdagavond veel plezier toe in de ArenA.

Rik van den Boog
Algemeen directeur