Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Beste Ajacieden,

De eerste seizoenshelft begint vorm te krijgen. Inmiddels 21 wedstrijden gespeeld, een reeks met zware wedstrijden. We speelden tegen AZ in Alkmaar, ontvingen Dinamo Zagreb en reisden af naar Kroatië voor de return. Ook kwam Feyenoord in de Amsterdam ArenA en speelden we uit tegen FC Twente. Gelukkig bijna al deze duels met winst afgesloten. Helaas lukte dat in Enschede niet. Maar als we de balans opmaken van de afgelopen maanden ben ik positief. Er is een stijgende lijn en dat is voor de club belangrijk.

Hoewel we al een tijdje bezig zijn, hebben we nog een interessante en lange route te gaan. Een paar dagen voor de winterstop spelen we de KNVB bekerwedstrijd tegen WHC en willen we ons graag plaatsen voor de volgende ronde van het Europa Leaguetoernooi. Minstens zo belangrijk is dat we de eerste competitiehelft van de Eredivisie met een goed gevoel afsluiten. Dit laatste betekent dat we dicht in de buurt van de eerste plek willen blijven om de mogelijkheid te creëren om in de tweede seizoenshelft ons doel te bereiken.

Dat doel is en blijft de landstitel. Formeel zeggen we dat we zo lang mogelijk mee willen strijden om de titel. Want we zijn niet de enige club die kampioen kan en wil worden. De concurrentie is hevig, kijk maar naar de ranglijst. Ik stoor me aan de berichtgeving waarin de suggestie wordt gewekt dat we geen kampioen willen worden. Vervelend om te lezen, voor álle Ajacieden. Net zoals in de media werd beweerd dat ik een bonus zou verdienen aan transfers. Onzin.

Vandaag ontvangen we sc Heerenveen. Na de afgelopen interlandperiode is ons elftal weer compleet. Maar liefst 14 spelers van de A-selectie zijn weg geweest door interlandverplichtingen. Daar ben ik trots op. Een aantal van hen kwam met een zeer goed gevoel terug naar Ajax. Zo wist Eyong Enoh zich met Kameroen te plaatsen voor het WK. Miralem Sulejmani maakt met Jong Servië indruk met zijn hattrick. Siem de Jong maakte de openingstreffer bij Jong Oranje. Allemaal prestaties waar we blij mee zijn. Op het moment dat ik dit schrijf is nog niet bekend of het Uruguay van Luis Suarez en Bruno Silva aan het WK mee gaat doen, maar door de eerste wedstrijd te winnen hebben ze zichzelf in elk geval een uitstekende uitgangspositie verschaft.

Het is goed om te zien dat jullie vandaag allemaal weer naar het stadion zijn gekomen. Gedurende die mooie en uitdagende weg die ik hierboven beschrijf, heeft het elftal jullie steun hard nodig. Ik weet dat het de laatste tijd niet altijd even makkelijk is om bij het stadion te komen. Wij vinden dit vervelend en doen er, voor zover het binnen onze mogelijkheden ligt, alles aan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bedenk goed voor jezelf wat voor jou de beste manier is om op tijd op je plek te zitten. Een half uurtje eerder komen is een goede tip en het openbaar vervoer kan een uitkomst bieden. Samen met de Amsterdam ArenA proberen wij de wegwerkzaamheden zo min mogelijk van invloed te laten zijn op de bereikbaarheid van het stadion.

Voor nu wens ik jullie een mooie wedstrijd!

Rik van den Boog
Algemeen directeur