Menu
Column Rik van den Boog

Column Rik van den Boog

Rik van den Boog heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Fiorentina alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de algemeen directeur.

Rik van den Boog Rik van den Boog

Beste Ajacieden,
Dit wordt een spannende avond. Het doel is om de voorsprong die we op Fiorentina hebben te verdedigen. We hebben in Italië goede zaken gedaan en dat willen we thuis natuurlijk een vervolg geven. Eigenlijk is het nu na negentig minuten voetbal rust, en staan we met 1-0 voor.
Het is de afgelopen wedstrijden elke keer spannend. Het is niet zo dat dit altijd goed is en op basis van de juiste gronden. Het is vervelend om dat te onderkennen, maar het is wel zo. We spelen soms goed waardoor het spannend is, maar soms zijn de prestaties slecht waardoor er ook spanning voelbaar is. Die eerste vorm van spanning is de reden waarom wij allemaal naar het stadion komen. De sensatie, de hoop op de winst, het strijden voor de bal, dat maakt voetbal zo mooi. De tweede vorm daarentegen is helemaal niet fijn. Dat is een kwestie van angst en beven en met samengeknepen billen hopen dat we de wedstrijd naar onze hand weten te zetten.
Concentratieverlies wordt tegen deze tegenstander, die vierde staat in de Italiaanse Serie A, keihard afgestraft. Het gaat er vanavond om dat we bereid zijn voor elkaar te werken, iets voor elkaar over hebben. Een goed resultaat halen bereik je niet alleen met een goede techniek en tactiek. Iedereen moet tot het absolute gaatje gaan. We moeten bereid zijn lief en leed met elkaar te delen, beter met elkaar te communiceren, waardoor we meer voor elkaar over hebben. Dat is natuurlijk gemakkelijker als het allemaal goed gaat, en het kost meer energie bij tegenslag.
Ik weet dat het elftal en de technische staf er hard aan werken om elke wedstrijd op een leuke manier spannend te maken. Het team zit in een fase waarin de bal de ene keer de goede kant op rolt en de andere keer de verkeerde. Het is de kunst om daar grip op te krijgen, het is een teken van kwaliteit als dat lukt. Er wordt daarom hard gewerkt om met elkaar tot een constant niveau te komen. Een niveau dat ervoor zorgt dat de aard van de tegenstander minder invloed heeft op de wedstrijd. Dat tegenstanders die als sterk te boek staan, met vertrouwen worden opgewacht op het veld en tegenstanders die de druk bij ons leggen en de underdogpositie op zich nemen, met goed voetbal worden aangepakt.
Niet alleen vanavond willen wij alle kansen benutten. In elke wedstrijd kan één kans de overwinning betekenen. Straks komen onze mannen weer het veld op. Dit keer voor een Europees duel. Een internationaal podium en wij zijn er trots op dat we ook na de winter in die omgeving mogen spelen. We genieten er ook van dat we het tot nu toe zo goed hebben gedaan. We hebben onze kansen benut en met name in Hamburg en Florence topprestaties geleverd. Vandaag gaan wij ons allemaal laten gelden. De spelers gaan het op het veld laten zien en de supporters laten vanaf de tribune van zich horen.
We gaan ervoor!
Rik van den Boog
Algemeen directeur